Sivas Şarkışla'da Öğrenci Yurdu Hizmete Açıldı

Şarkışla'da Öğrenci Yurdu Hizmete Açıldı

12.12.2017 - 15:59 | Son Güncellenme:

.

Şarkışlada Öğrenci Yurdu Hizmete Açıldı

SİVAS (AA) - Sivas'ın Şarkışla ilçesinde yapımı tamamlanan öğrenci yurdu hizmete açıldı.

Haberin Devamı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iş birliği ile yapılan ve 10 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sivas ziyaretinde açılışını gerçekleştirdiği tesisler arasında yer alan yurda taşınma işlemleri sürüyor.

Aşık Veysel Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nevzat Balıkçıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt binasının tamamlanma aşamasına kadar geçen süreçte öğrencilerin barınma ihtiyacı için okul idaresi olarak seferber olduklarını söyledi.

Şarkışla Aşık Veysel Meslek Yüksekokulu'nda yaklaşık bin 200 öğrencinin eğitim gördüğünü dile getiren Balıkçıoğlu, "İlçemizde bu sene yurt problemi olduğu için yaklaşık 200 öğrencimizi Cumhuriyet Üniversitesi'nin ilçemizde bulunan yurdunda 3 aylığına ücretsiz olarak misafir ettik. Çünkü henüz yurtları faaliyete geçmemişti. Bu süreçte rektörümüzün, kaymakamımızın, belediye başkanımızın ve sivil toplum örgütlerinin çok büyük desteğini aldık." dedi.

Haberin Devamı

Öğrencileri dün itibarıyla yeni açılan yurda yerleştirmeye başladıklarını ifade eden Balıkçıoğlu, yurdun ilçeye kazandırılmasında katkısı bulunanlara teşekkür etti.

Balıkçıoğlu, daha sonra yurda yerleşen öğrencileri ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Yaklaşık 3 ay boyunca hiçbir ücret alınmadan ağırlanan öğrenciler, Balıkçıoğlu’na teşekkür etti.

Yıldırım Mahallesi'nde inşa edilen, Selçuklu mimarisine uygun olarak yapılan yurt binası 4 bloktan oluşuyor. Yurdun içerisinde konferans salonu, etüt odaları, kafeterya, yemekhane, mescit, atölye, kurs odaları, açık ve kapalı spor alanları bulunuyor. Yurt 308 erkek ve 308 kız olmak üzere 616 öğrenci kapasitesine sahip.

Yazarlar