Sivas Sivas Olayları'nın 29'uncu yılında anma etkinliği düzenlenecek

Sivas Olayları'nın 29'uncu yılında anma etkinliği düzenlenecek

29.06.2022 - 19:36 | Son Güncellenme:

Sivas Olayları'nın 29'uncu yılında anma etkinliği düzenlenecek

Sivas Olaylarının 29uncu yılında anma etkinliği düzenlenecek

Arife Defne ARSLAN/SİVAS, (DHA) - SİVAS Emek ve Demokrasi Güçleri adı altında toplanan grup, 2 Temmuz 1993'te yaşanan olayların yıl dönümüyle ilgili açıklama yaptı. 
Cumhuriyet Meydan’ında düzenlenen açıklamaya CHP, Eğitim Sen, Emek Partisi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Halk Evleri, Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Emekçileri Sendikası (SES) ve Sol Parti temsilcileri destek verdi. 2 Temmuz 1993’te Sivas'ta Madımak Oteli'nin ataşe verilmesiyle 33 aydın, 2 otel görevlisi ve 2 göstericinin ölümüyle sonuçlanan olayların 29'uncu yılında anma etkinliği düzenleneceği belirtildi.
Grup adına açıklama yapan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Şube Başkanı Gülümser Yılmaz, "Bundan tam 29 yıl önce bu kentte gerçekleştirilen olayın boyutu ve yarattığı etki itibariyle bütün insanlığın hafızasında derin izler bırakan ortak acılarından birisi olmuştur. Biz Sivas Emek ve Demokrasi Güçleri olarak her yıl olduğu gibi, bu yılda bu tür acıların bir daha yaşanmaması adına ellerimizde karanfillerle yine Madımak önünde olacağız" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI