Tekirdağ ENGELLİLER HAFTASI TEKİRDAĞ’DA KUTLANDI

ENGELLİLER HAFTASI TEKİRDAĞ’DA KUTLANDI

09.05.2014 - 12:24 | Son Güncellenme:

.

ENGELLİLER HAFTASI TEKİRDAĞ’DA KUTLANDI

Engelliler Haftası Tekirdağ’da çeşitli etkinlikler ile kutlanmaya başlandı.
10-16 Mayıs Engelliler Haftası, Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı. Çelenk sunma töreninin ardından konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Tekirdağ İl Müdür Vekili Hasan Yılmaz, "Engellilik doğuştan ve sonradan herhangi bir sakatlık yada kaza sonucu bedensel, zihinsel, ruhsal, sosyal yeteneklerin kaybedilmesi nedeniyle, normal yaşamın gereklerine uyamama durumu olarak nitelendirilir" dedi.
Türkiye’de engelli bireylere ve ailelerine yönelik hizmetlerin il il ulaşılabilirliğini arttırılması ve engelli bireylerin kendi kendine yaşamlarını sürdürebilecekleri üretken bireyler olmasını sağlayacak olanakların oluşturulmasının en önemli hedefler arasında olması gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, "Engelli bireyler günlük yaşamda karşılaştıkları her türlü engeli aşmak için bütün güçlüğü ile çalışırken, toplumun da kendisinden kaynaklanan her türlü engeli fark etmesi ve bu engelleri ortadan kaldırmak için gerekli toplumsal hareketi başlatması gerekmektedir" ifadelerini kaydetti.
Gerçekleştirilen çelenk sunma törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Hasan Yılmaz, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı M. İhsan Soysal, Süleymanpaşa Engelli Koordinasyon Merkezi (SEKMER) Başkanı Murat Yıldız, Türkiye Sakatlar Derneği Tekirdağ Şubesi Başkanı Emine Mızrak ve çok sayıda vatandaş katıldı.