Tekirdağ NKÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANI PROF. DR. MEHMET DEMİRCİ:

NKÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANI PROF. DR. MEHMET DEMİRCİ:

27.06.2015 - 13:50 | Son Güncellenme:

.

NKÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANI PROF. DR. MEHMET DEMİRCİ:

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci, Akdeniz beslenme tarzı ile ihtiyaç duyulan besinlerin tamamının karşılandığını söyledi.
Daha sağlıklı bir hayat için Akdeniz beslenme tarzının insanlar için vazgeçilmez olduğunu ve bu beslenme tarzının tüm Avrupa ülkelerinde kullandığını belirten Prof. Dr. Demirci, "Akdeniz tarzı beslenme son yıllarda üzerinde çokça durulan bir konu. Akdeniz beslenme tarzı, hiç kimsenin itiraz etmediği bir beslenme tarzıdır. Bunun temelini Akdeniz Bölgesindeki geleneksel beslenme kültürü esas alınmaktadır. Bu beslenme tarzının en önemli faktörü zeytinyağıdır. Zeytinyağı Akdeniz beslenme tarzı türünün en önemli faktörüdür. Zeytinyağı tamamen diğer yağların yerine geçmiştir. Kolesterole iyi geldiği ve kolesterolü düşürdüğü için bolca tüketilebilir" dedi.
Prof. Dr. Demirci, ayrıca Akdeniz beslenme tarzında sebze ve meyve çeşitlerinin de bol miktarda tüketildiğini belirterek, "Tavuk ürünleri ve yaş, kuru baklagiller de tüketilmektedir. Kırmızı et tüketimi azdır. Zeytinyağı tüketiminin yanında ayrıca fındık, fıstık ve yağlı tohumların yağları da kalp sağlığı için kullanılmaktadır. Akdeniz tarzı beslenmede haftada birkaç tüketilmesi gereken gıdalar ise yumurta, tavuk ve tatlılardır. Bu beslenme tarzı ile ihtiyaç duyduğumuz besinlerin tamamını karşılamış oluyoruz. Akdeniz tarzı beslenmenin bir diğer önem verdiği de fiziksel aktivitedir" ifadelerini kullandı.