Tokat Tokat'ta 'Mevlana' Programı Düzenlendi

Tokat'ta 'Mevlana' Programı Düzenlendi

25.04.2019 - 17:46 | Son Güncellenme:

Tokat’ta 'Mevlana' programı düzenlendi

Tokatta Mevlana Programı Düzenlendi

Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT’ta Mevlana’nın torunu Esin Çelebi Bayru’nun katılımı ile ''Bir Akşam Tokat’ta Mevlana’da olmak'' adlı program düzenlendi.
Tokat Mevlevihane Vakıf müzesinde Konya Uluslararası Mevlâna Vakfı Başkan Vekili ve 22’nci kuşaktan Hz. Mevlâna'nın torunu Esin Çelebi Bayru’nun katılımıyla “Bir Akşam Tokat’ta Mevlana’da olmak” adlı program düzenlendi. Tokat Mevlevihane Vakıf müzesinde gerçekleşen programda Hz. Mevlana’nın hayatı ile ilgili bilgiler verilerek, şiir dinletisi yapıldı. Daha sonra 2’nci kuşaktan Hz. Mevlâna'nın torunu Esin Çelebi Bayru, konferans verdi.
Esin Çelebi Bayru, konferansında Hz. Mevlâna eserlerinin günümüze ışık tutan örneklerinden bahsederek, Mevlevilik ve sema töreni ile ilgili bilgiler paylaşarak, Uluslararası Mevlâna Vakfı'nın projesi olan Mevlevihanelerin yaşayan müzeler olarak tadil edilip, ayağa kaldırılması gerektiğini söyledi. Bayru, "Sayın Valimiz Dr. Ozan Balcı, Tokat Mevlevihanesi’nin proje kapsamında değerlendirilmesi için gerekli çalışmaları başlattı. Mevlevihane inşallah Tokat’a hizmet eden bir mekan olacaktır’’ dedi.
Programın sonunda Sivas Tasavvuf Mevlâna Kültür Derneği semazen ekibi sema gösterisi sundu.

FOTOĞRAFLI