Trabzon AKUT Başkanı Şalcı'dan '25’inci kuruluş yıl dönümü' ziyaretleri

AKUT Başkanı Şalcı'dan '25’inci kuruluş yıl dönümü' ziyaretleri

16.03.2021 - 12:06 | Son Güncellenme:

AKUT Başkanı Şalcı'dan '25’inci kuruluş yıl dönümü' ziyaretleri

AKUT Başkanı Şalcıdan 25’inci kuruluş yıl dönümü ziyaretleri

TRABZON,(DHA)- AKUT Arama Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı, AKUT’un kuruluşunun 25’inci yıldönümü nedeniyle, beraberinde Trabzon Ekip Lideri Köksal Ofluoğlu ve birim sorumlusu gönüllülerle birlikte Trabzon’da ziyaretlerde bulundu.

AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı ve beraberindeki heyet, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret etti. Şalcı, Vali Ustaoğlu ile İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) konusunda görüş alışverişinde bulundu. Vali Ustaoğlu, AKUT’un özellikle büyük Marmara Depremi sonrasında Türk halkının kalbinde ayrı bir yeri olduğunu belirterek, çalışmaları nedeniyle teşekkür etti.

ZORLUOĞLU: TÜRKİYE SİZİNLE GURUR DUYUYOR

AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu ziyaret etti. Zorluoğlu, “Hiçbir canlıyı ayırt etmeden imdadına koşan AKUT ekiplerimize kolaylıklar diliyorum. Türkiye sizinle gurur duyuyor” diyerek ziyaret nedeniyle teşekkür etti.

Şalcı, Başkan Zorluoğlu’na çalışmaları hakkında bilgi verip, özellikle eğitim ve karşılıklı tecrübe paylaşımı konularında işbirliğinden her zaman mutluluk duyacaklarını vurguladı.

ORTAHİSAR AFET EĞİTİM PARKI PROJESİ GÖRÜŞÜLDÜ

AKUT heyetinin Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i ziyaretinde Afet Eğitim Parkı ve Binası projesi değerlendirildi. Başkan Genç, afetlere karşı toplumun bilinçlendirilmesine önem verdiklerini belirterek, “Bu konuda AKUT Trabzon ekibiyle de bir işbirliği protokolü imzalamıştık. Pandemiye kadar çok güzel ilerleyen projede, 6 bine yakın öğrencimize afet bilinçlendirme semineri vermiştik. Bu işbirliğimizin artarak süreceğine inanıyorum” dedi.

Ziyarette ayrıca AKUT’a katkıları nedeniyle Ortahisar Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Yaylalı ve Ufuk Hoş’a AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ ALPER'E ZİYARET 

Recep Şalcı ve beraberindeki gönüllüler, Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper’i de ziyaret etti. Arama – kurtarmanın önemine vurgu yapan Alper, Emniyet Müdürlüğü içinde de bu konuya önem verdiğini vurgulayarak, işbirliği olanaklarını değerlendireceklerini söyledi.

TTSO ZİYARET EDİLDİ

AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu da ziyaret ederek çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. AKUT’un 25 yıldır dünyanın her yerindeki canlılara yardım olmak üzere kendisini sürekli yenileyerek çalıştığını belirten Şalcı, “Özellikle teknik ekipmanlarımızın daha modern hale getirilmesi için her kesimin desteğine önem veriyoruz” ifadesini kullandı.

Başkan Hacısalihoğlu da, Türkiye halkının AKUT’la gurur duyduğunu belirterek, her zaman ellerinden gelen desteği vereceklerini vurguladı.

FOTOĞRAFLI

Yazarlar