Uşak UŞAK’TA UYUŞTURUCU HAP VE KAÇAK SİGARA OPERASYONU

UŞAK’TA UYUŞTURUCU HAP VE KAÇAK SİGARA OPERASYONU

13.10.2015 - 08:26 | Son Güncellenme:

.

UŞAK’TA UYUŞTURUCU HAP VE KAÇAK SİGARA OPERASYONU

Uşak Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan 2 farklı operasyonda 3 bin 657 adet uyuşturucu nitelikli hap ve 47 bin paket kaçak sigara ele geçirdi.
Uşak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Uşak’ta piyasaya sürülmek üzere uyuşturucu hap getirileceği ihbarı üzerine harekete geçti. Kimlikleri önceden tespit edilen H.G (27), S.G (28) ve D.G (23) isimli ikisi bayan 3 şahısı takibi alan polis, şehirlerarası otobüs terminalinde şahıslara ait valizlerde arama yaptı. Yapılan aramada kıyafetlerin arasına gizlenmiş şekilde 3 bin 657 adet uyuşturucu hap ele geçirdi. Gözaltına alınan şüphelilerden, S.G (28) isimli kadın çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Uşak polisinin diğer yaptığı operasyonda ise, Doğu ve Güneydoğu illerinden temin edilen kaçak ve bandrolsüz sigaraların batı illerine sevkıyatı ve ticaretini engelleme kapsamında yapılan önleme uygulamasında, deri yüklü TIR’ın dorsesinde gizlenmiş halde değişik markalarda 47 bin paket Kaçak ve Bandrolsüz Sigara ele geçirildi. Olay ile ilgili gözaltına alınan M.Y (36) isimli şüpheli hakkında tahkikatın devam ettiği öğrenildi.