Van AK PARTİ’DEN İLÇE GENÇLİK KOLLARI KONGRELERİ

AK PARTİ’DEN İLÇE GENÇLİK KOLLARI KONGRELERİ

19.02.2015 - 14:26 | Son Güncellenme:

.

AK PARTİ’DEN İLÇE GENÇLİK KOLLARI KONGRELERİ

AK Parti Van Gençlik Kolları Başkanı Taha Çoban, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, “Çözüm sürecine endeksli başta HDP’nin gençlik kolları olmak üzere diğer siyasi partilerin de bulunduğu bir toplantı düzenlemek istiyoruz” dedi.
AK Parti Van Gençlik Kolları Başkanlığı’nın gerçekleştirmiş olduğu kongreler sonucunda birçok ilçenin yeni gençlik kolları başkanları da belirlendi. Göreve geldiği günden bu yana birçok anlamlı faaliyetlere imza atan AK Parti Van Gençlik Kolları Başkanı Taha Çoban, bir ay gibi kısa bir süre içerisinde 10 ilçenin gençlik kollarının olağanüstü kongrelerini yapmayı başardıklarını söyledi. Gerçekleştirilen her ilçenin kongresine AK Partili belediye başkanları, milletvekilleri ve partinin üst kademelerinde yer alan yönetim kurulu üyeleri ile AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda’nın da katıldığını ifade eden Çoban, adına ‘Demokrasi Şöleni’ verdikleri bu kongreler sonucunda Özalp’ta Hasan Meral, Saray’da Ercan Çevik, Edremit’te Soner Çiftçi, Gevaş’ta Veysel Parlak, İpekyolu’nda Gökhan Girgiç, Muradiye’de Selçuk Yay, Başkale’da Vedat Mihirci, Çatak’ta Mehmet Selim Keve, Gürpınar’da Caner Güngör ve Bahçesaray’da ise Mehmet Orhan’ın seçildiğini kaydetti. Taha Çoban, ’’İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’’ anlayışıyla yola çıktıklarını belirterek, “Bölgemizdeki sorunları da fikir ve görüş ayrılığına mahal vermeden ’insan’ olmanın vermiş olduğu yükümlülükle çözüm aşamasında ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Çözüm sürecine endeksli başta HDP’nin gençlik kolları olmak üzere diğer siyasi partilerin de bulunduğu bir toplantı düzenlemek istiyoruz” dedi.
Son yapılan İpekyolu İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı Kongresi’nin ardından konuşan Çoban, katılımın fazla olduğunu dile getirerek, “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ve AK Parti Gençlik Kolları MKYK üyesi Cihat Haskanlı, Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı Yakup Eren, AK Parti Van milletvekilleri Fatih Çiftçi, Burhan Kayatürk ve Mustafa Bilici ile AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda da katıldı” diye konuştu.