Erciş Kore Büyükelçiliği'nden Erciş’teki Kore Gazilerine 'kahramanlık' atkısı

Kore Büyükelçiliği'nden Erciş’teki Kore Gazilerine 'kahramanlık' atkısı

14.01.2021 - 12:37 | Son Güncellenme:

Kore Büyükelçiliği'nden Erciş’teki Kore Gazilerine 'kahramanlık' atkısı

Kore Büyükelçiliğinden Erciş’teki Kore Gazilerine kahramanlık atkısı

Barış KUL/ERCİŞ(Van),(DHA)-KORE Büyükelçiliği Savunma Ataşeliği tarafından yürütülen proje kapsamında Erciş’teki Kore Gazilerine "Kahraman Kore Gazisi" yazılı atkı hediye edildi.

Kore Büyükelçiliği Savunma Ataşeliği’nin başlatmış olduğu proje kapsamında Türkiye genelinde yaşayan Kore Gazilerine minnet duygularının bir ifadesi olarak yaptırılan özel atkılar, gazilere dağıtılıyor. Atkıların dağıtımı, proje kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı Koordinasyonunda, Sosyal Hizmetler İl ve İlçe Müdürlükleri aracılığı ile gerçekleştiriliyor. Kore Büyükelçiliğinin, üzerinde “Kahraman Kore Gazisi” yazılı atkılarının yanında Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerinin fincan takımı da hediye ediliyor. 

Kore Büyükelçiliğinin başlatmış olduğu proje kapsamında Van’ın Erciş ilçesinde Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Mehmet Demir, Erciş İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Fuat Baran ile Kaymakam Adayı Yunus Emre Bozkurtoğlu, keklikova mahallesinde yaşayan 7 çocuk, 44 torun sahibi Kore Gazisi 91 yaşındaki Ferman Matur’u evinde ziyaret edip hediyesini verdi. 

FOTOĞRAFLI

Yazarlar