Erciş Minik öğrenciler, otizme dikkat çekmek için gökyüzüne balon bıraktılar

Minik öğrenciler, otizme dikkat çekmek için gökyüzüne balon bıraktılar

05.04.2022 - 10:52 | Son Güncellenme:

Minik öğrenciler, otizme dikkat çekmek için gökyüzüne balon bıraktılar

Minik öğrenciler, otizme dikkat çekmek için gökyüzüne balon bıraktılar

Barış KUL/ERCİŞ,(Van)-(DHA)- VAN'ın Erciş ilçesinde anaokul öğrencileri, '2 Nisan Dünya Otizm farkındalık günü' dolayısıyla otizmli öğrencilerle birlikte yaklaşık 100 adet mavi balonu gökyüzüne bıraktı. 

Erciş ilçesinde anaokul öğrencileri, ' 2 Nisan Dünya Otizm farkındalık günü' nedeniyle etkinlik düzenledi. 13'ü otizmli 185 minik öğrencinin katıldğı Kaymakamlık binası önündeki etkinlikte yaklaşık 100 mavi  balon gökyüzüne bırakıldı. Ülke genelinde otizmin sıklıkla rastlanır bir durum olduğuna dikkat çeken Erciş Kaymakamı, Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mahmetbeyoğlu, "Öğretmenler ve  anaokulu öğrencileri ile birlikte Otizmli çocuklara dikkat çekip, farkındalık oluşturmak için gökyüzüne 10’larca balon bıraktı. Otizmli bireylerin toplum içinde yaşamış oldukları zorlukları ortaya çıkarabilmek, yapmış olduğumuz bu etkinlikte de toplum içinde var olduklarını hatırlamak için çok kıymetli bir etkinlik yaptık. Erciş Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 14 ayrı sınıfta,  81 otizmli çocuğumuz bulunmakta. Bu etkinlikte miniklerle birlikte  gökyüzüne balon uçurduk ve çok mutlu olduk. Ben özellikle bu etkinlikte emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum."dedi.

Minik öğrenciler ellerinde “Otizmin eğitimine destek ol', 'Otizm hastalık değildir', 'Otizmin farkında ol', yazılı pankartlarla Van yolu caddesinde yürüyüş yaparak etkinliği sonlandırdı.(DHA)
FOTOĞRAFLI