Yalova Şampiyon Dövüşçüye Coşkulu Karşılama

Şampiyon Dövüşçüye Coşkulu Karşılama

31.07.2017 - 21:12 | Son Güncellenme:

Antalya'nın Kemer ilçesinde gerçekleştirilen Absolute Championship Berkut (ACB) Karma Dövüş Turnuvası'nda birinci olan Kadir Dalkıran memleketi Yalova'da coşkuyla karşılandı

Şampiyon Dövüşçüye Coşkulu Karşılama

YALOVA (AA) - Antalya'nın Kemer ilçesinde yapılan Absolute Championship Berkut (ACB) Karma Dövüş Turnuvası'nda birinciliği elde eden Kadir Dalkıran için memleketi Yalova'da karşılama töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Karma Dövüş Sanatları (MMA) Federasyonu tarafından düzenlenen turnuvada Azeri asıllı Ukraynalı dövüşçü Kenan Jafarli'yi yenerek birinci olan Dalkıran, memleketi Yalova'ya döndü.

Kadir Dalkıran, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda mahalle sakinlerince davul-zurna eşliğinde karşılandı.

Karton toplayarak geçimini sağlayan ve Karma Dövüş Sanatları (MMA) Federasyonu tarafından 22-26 Mart'ta Antalya'da düzenlenen ve 30 ülkeden yaklaşık bin sporcunun katıldığı organizasyonun finalinde de Rus rakibini yenerek şampiyonluk kemerini elde eden Dalkıran, gazetecilere yaptığı açıklamada, duygularını anlatmakta zorluk çektiğini belirtti.

Dalkıran, "Çok mutluyum. Hedefim bu sporda en iyi yerlere çıkmak. Güzel bir karşılama yaptılar. Herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

Haberin Devamı

MMA Yalova İl Temsilcisi İbrahim Yıldız ise Dalkıran'ın dövüştüğü organizasyonun dünya sıralamasında en büyük 3'üncü organizasyon olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Şu anda ACB’yle 1 yıllık kontrat imzaladık. İnşallah bundan sonra yolu daha açık. Türkiye’den 7 Türk sporcu katıldı bu organizasyona. Organizasyonun sadece kabul ederek kontrat imzaladığı sporcu Kadir oldu. Kariyeri iyi, sağlam bir sporcuyla mücadele verdi. Onu da yendi."

Yalova Genç Romanlar Derneği Başkanı Kerem Koyuncu da Kadir Dalgakıran'ın bir dünya dünya şampiyonu olduğunu kaydetti.

Herkesin Kadir Dalgakıran'a destek olması gerektiğini vurgulayan Koyuncu:

"Buradan büyüklere sesleniyorum. Kadir değil de sosyeteden birisi olsa böyle mi olurdu? Lütfen Kadir’e herkes sahip çıksın. Kadir kağıt toplayarak buralara geldi. Herkes elinden tutmalı. Özellikle Yalovalı iş adamlarına sesleniyorum." ifadelerini kullandı.

Yazarlar