Zonguldak Zonguldak'tan Çin'e boykot çağrısı

Zonguldak'tan Çin'e boykot çağrısı

02.07.2015 - 15:36 | Son Güncellenme:

Zonguldak’ta Memur-Sen üyeleri, Doğu Türkistan’da Müslümanlara yönelik saldırıları kınayarak, Çin mallarının boykot edilmesi için çağrıda bulundu.

Zonguldaktan Çine boykot çağrısı

Zonguldak’ta Memur-Sen üyeleri, Doğu Türkistan’da Müslümanlara yönelik saldırıları kınayarak, Çin mallarının boykot edilmesi için çağrıda bulundu.
Madenci Anıtı’nda toplanan sendika üyeleri, ellerinde afiş ve pankartlarla Çin aleyhinde sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan Memur-Sen basın sözcüsü Sinan Davulcu, Çin yönetiminin her güne yeni bir katliamla başladığını söyledi.
Dünyanın bu duruma sessiz kaldığını belirten Davulcu, "15 günde Çin’in resmi verilerine göre onlarca, insan hakları kuruluşlarına göre yüzlerce Müslüman yaşamını yitirdi. Binlercesi cezaevine konuldu. Yardım kuruluşlarının dahi bölgeye girmesi engellenmekte, bölgeden sağlıklı haber alınamamaktadır. Bölgenin dünyayla bağının kesilerek bu şekilde karantinaya alınması, durumun vahametiyle ilgili endişelerimizi arttırmaktadır. Çin hükümetinin soykırıma dönüşen uygulamalar, her yıl yüzlerce Müslümanın hayatını kaybetmesiyle son buluyor. Çin, Doğu Türkistan’da olup bitenleri, gerçek haber ve bilgilerin üstünün zorla örttürmektedir. Bu zulme ’dur’ demek için tüm vicdan sahiplerinin ayağa kalkmaya, Çin zulmü son bulana kadar bir daha oturmamaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
Davulcu, Memur-Sen ailesi olarak yaşanan bu zulme hiçbir zaman sessiz kalmayacaklarını ifade ederek, aynı hassasiyeti tüm dünyanın göstermesi gerektiğini ve Çin malı ürünlerin boykot edilmesi gerektiğini bildirdi.
Eylem, ölenler için dua edilmesinin ardından sona erdi.