Geri Dön

Zeytinyağlı domates dolması tarifi

Bu sefer farklı bir zeytinyağlı dolma yapabilirsiniz… Enfes yaz domatesleri ile domates dolması yaparak servis edebilirsiniz. İşte zeytinyağlı domates dolması tarifi

Zeytinyağlı domates dolması tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

8-10 tane domates
2 tane kuru soğan
Maydanoz
1 tutam kuru nane
Her domates için bir yemek kaşığı pirinç
Tuz
Karabiber
Kimyon
Tarçın
1 su bardağı zeytinyağı

Zeytinyağlı Domates Dolması Nasıl Yapılır?

Domatesleri sap kısımlarından kapak gibi kesin. Kaşık veya kabak oyacağı ile kabuk kısmına çok yaklaşmadan temizleyin. Soğanları rendeleyin, maydanozu ince ince kıyın.

Kısık ateşte rendelenmiş soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanları çok kavurmadan içine pirinci de ekleyin.

Domates içini, maydanoz, nane, karabiber, kimyon, tarçını ve tuzu ekleyerek tahta bir kaşık yardımı ile karıştırın.

Üzerine bir bardak su ekleyin ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinçli harcı domateslere doldurun ve kenara ayırdığınız kapakları üzerine koyun.

Tencerenin kenarından 1 bardak su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Kısık ateşte pirinçler pişine kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber