Kültür Sanat ‘Afife’ ödülleri sahiplerini buldu

‘Afife’ ödülleri sahiplerini buldu

19.04.2011 - 03:19 | Son Güncellenme:

15. Afife Tiyatro Ödülleri, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen bir törenle sahibini buldu. Bu yılki Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü’nü Müjdat Gezen kazandı

‘Afife’ ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl onbeşinci kez düzenlenen Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri ile özel ödül sahipleri dün akşam Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen bir törenle sahiplerine verildi. 15. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nin bu yılki Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü’ne Müjdat Gezen, Nisa Serezli Aşkıner Özel Ödülü’ne Dilek Türker, Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’ne Tuncer Cücenoğlu, Tiyatroda Yeni Kuşak Özel Ödülü’ne “Punk Rock” Oyuncuları (Dot) ve Yapı Kredi Sigorta Özel Ödülü’ne Prof. Dr. Ayşegül Yüksel değer gördüldü.
Ödül töreninin açılışını Haldun Dormen gerçekleştirirken, sunuculuğunu Korhan Abay üstlendi. Abay, sahneye ağzında sakızla çıktı ve Dormen’e, “Sahneye gelirken ağzımda sakız yoktu, ama sehven girmiş olmalı” dedi. Sakızını kürsüye yapıştıran Korhan Abay seyircilere dönerek “Tatmin oldunuz mu?” diye sordu. Abay, esprisinin ardından ödülleri sunmaya başladı.

‘Desteğimiz artacak’
Ödül töreninde konuşma yapan Yapı Kredi Murahhas Azası ve Genel Müdürü Faik Açıkalın, Yapı Kredi’nin Türkiye’de kültür sanat alanının ilk ve en kapsamlı kurumsal destekçilerinden biri olduğunu söyledi. Açıkalın, “67 yıldır hep hayatın içinde, her alanında ve anında olmaya gayret gösteren bir kurum olarak, Afife Tiyatro Ödülleri’nin bizim için çok özel bir yeri var. Tiyatro camiasında kendisine saygın ve köklü bir yer edinen Afife Tiyatro Ödülleri, Yapı Kredi’nin kültür sanat alanındaki vizyonunun bir yansımasıdır. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’ne katkılarımız her yıl daha gelişerek, samimi ve içten desteklerimizle artarak devam edecek” dedi.
Ödül töreninde Muhsin Ertuğrul Yaşam Boyu Ödülü’nü almak için sahneye çıkan Müjdat Gezen, “Okul yıllarımda Alman bir hocam vardı. Ona neden tiyatrocu olmak istediğini sordum, o da bana sahnede her mesleği yapabildiği için onu seçtiğini anlattı. Tiyatro sahnesinde her mesleği yapabilirsiniz, iki küfür eder başbakan olursunuz” dedi.
Afife Tiyatro Ödülleri kapsamında yeni fikirleri ve amatör yetenekleri desteklemek amacıyla “Sahne Senin” isimli ödüllü bir yarışma düzenlendi. Yarışmayı Kayhan Yaşar ve Ceren Kayış kazandı.

Haberin Devamı

Ödül kazanan isimler
En Başarılı Prodüksiyon: “Tehlikeli İlişkiler”- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları
En Başarılı Yönetmen: Aleksandar Popovski
En Başarılı Erkek Oyuncu: Reha Özcan
En Başarılı Kadın Oyuncu: Ahu Türkpençe
En Başarılı Müzikal/Komedi Erkek Oyuncusu:
Toron Karacaoğlu-“İstanbul Hatırası”
En Başarılı Müzikal/Komedi Kadın Oyuncusu:
Ayça Varlıer- “Leyla’nın Evi” - Tiyatrokare
En Başarılı Işık Tasarımcısı: Murat Özdemir
En Başarılı Sahne Müziği: Can Atilla
En Başarılı Giysi Tasarımcısı: Candan Seda Balaban
En Başarılı Sahne Tasarımcısı: Behlüldane Tor
En Başarılı Müzikal/Komedi Yardımcı Kadın Oyuncusu: Selen Uçar - “Cam” - Tiyatro Gaga
En Başarılı Müzikal / Komedi Yardımcı Erkek Oyuncusu: Bahtiyar Engin
En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncusu: Sema Çelikbaş
Yılın En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncusu: Civan Canova - ‘Ölüleri Gömün’ - İstanbul Devlet Tiyatrosu