Siyaset ‘Belediyeye kayyum atamak darbedir’

‘Belediyeye kayyum atamak darbedir’

14.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK’ya yardım yaptıkları iddia edilen DBP’li belediyelere kayyum atanmasına yönelik düzenleme hazırlığı konusunda çarpıcı bir iddiada bulundu.

‘Belediyeye kayyum atamak darbedir’

Demirtaş, “Özellikle bölgede ihale almış, baraj, yol ve köprü ihalesi almış AKP’li Karadenizli işadamları PKK’ya ciddi yardımlarda bulunduklarını saklamıyorlar. Kayyum atanacaksa, AKP’li büyük şirketlere atanmalı” dedi.
Gündemdeki konulara ilişkin Milliyet’e konuşan Demirtaş’ın açıklamalarındaki önemli satır başları şöyle:
BELEDİYE HİZMETLERİ DURUR: Bunun adı kayyum değil. Darbedir. Hükümetin yanıldığı şudur; gerçekten toplumu belediyelere el koyma suretiyle PKK’yi bitireceğine ve ‘terörle mücadelede’ etkili olacağına inandırmış durumda. Meclis’teki sayıları belki bu yasayı çıkarmaya yetebilir ama pratikte kesinlikle uygulamayacaklar ve başarılı olamayacaklardır. İki nedenden dolayı: Birincisi PKK ve belediyeler bağlantısı kesinlikle bir yalandır. İkincisi kayyum atanmış hiçbir belediye o belediyeyi yönetemeyecektir. Halk, personel buna izin vermeyecektir. Belediye hizmetleri duracaktır.
AKP’Lİ İŞADAMLARINA DA KAYYUM ATANSIN: Eğer bazı kişiler ve şirketler PKK’ye yardım yaptı diye suçlanacaksa Rizeli işadamlarından başlayabilirler. Özellikle bölgede ihale almış, baraj, yol ve köprü ihalesi almış AKP’li, Karadenizli işadamları; Erdoğan bunları ismen biliyor. Erdoğan’a bunu defalara gidip şikâyet babında da ifade etmişlerdir. ‘Biz PKK’ye vergi ödemeden orada çalışamıyoruz...’ O AKP’li şirketlere kayyum atayacaklar mı? Çünkü onlar bildiğim kadarıyla PKK’ya çok büyük paralar verdiler.
ORADAKİ OYLAR GAYRİMEŞRU MU: (Başbakan’ın CHP ve MHP’ye Şırnak’a gidip bayrak dikin demesi.) HDP’nin aldığı oylara hiçbir şekilde saygı duymayan; CHP ve MHP’yi ‘gelin işinizi kolaylaştıracağız yeter ki HDP’yi bitirelim’ çağrısı yapıyor. Bu çok terbiyesizce ve saygısızca bir yaklaşımdır. Oradaki insanların verdiği oylar gayri meşru mudur? Devlet Bahçeli ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir an önce Şırnak’a gidip bir miting yapmalarını şiddetle tavsiye ediyorum. Eminim ki Şırnak halkı onları hasretle ve hararetle bekliyordur. Başbakan da mümkünse yanlarında gitsin. Şırnak ve Yüksekova halkı da onları hasretle bekliyorlardı. ‘Onlar gelse de coşkuyla karşılasak’ diye. Bu faşist anlayışı kimse bize demokrasi diye yutturmasın. Bize oy vermiş 6 milyon yurttaş var, aileleriyle birlikte 13-15 milyon bir nufus ediyor. Düşük profilli Başbakan’ı da terbiyeli olmaya, haddini bilmeye davet ediyoruz.