Ege ‘Bilge Çınarlar’da yaş almak keyif verecek

‘Bilge Çınarlar’da yaş almak keyif verecek

07.08.2017 - 03:53 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Belediyesi, 55 yaş ve üzerindeki herkese hizmet verecek olan Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nin yapımını tamamladı. Başkan Akpınar, “Büyüklerimize güzel hizmetler sunacağız” dedi

‘Bilge Çınarlar’da yaş almak keyif verecek

Karşıyaka Belediyesi, 55 yaş ve üzeri kentliler için kurduğu ‘Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nin yapımını tamamladı. Mavişehir Cahar Dudayev Bulvarı üzerinde, Bilim Merkezi’nin karşısında yer alan modern tesis, tek katlı ve engelli kullanımına da uygun olarak tasarlandı.

Haberin Devamı

Sosyal belediyecilik

Bilge çınarların günlük gazete ve dergileri okuyabileceği dinlenme alanı, televizyon izleyebilecekleri salon, yüzlerce eserle buluşacakları bir kütüphane, mutfak ve keyifli bir bahçe oluşturuldu. Kısa süre içinde merkezin resmi açılışının da yapılacağı belirtildi.

600’ün üzerinde üyesi bulunan Bilge Çınarlar Yaşam Kulübü de artık bu merkezde faaliyetlerini sürdürecek. 55 yaş ve üzerindeki tüm vatandaşlar da merkezden yararlanabilecek. Bilge Çınarlar’ın ikinci baharlarını keyifle geçirmesi için satranç ve resim gibi branşlarda hobi kursları yapılacak, aşçılıkta kendini geliştirmek veya bilgisayarla tanışmak isteyenler için eğitimler verilecek. Sağlıklı yaşlanmayı destekleyen aerobik, pilates, yoga ve zumba gibi fiziksel etkinlikler düzenlenecek. Türk Müziği koro çalışmaları yapılacak. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Büyüklerimizin evlerinden çıkıp hayata katılmalarını istiyoruz” dedi.