Siyaset ‘ByLock’çular seçilerek savcılığa gönderiliyor’

‘ByLock’çular seçilerek savcılığa gönderiliyor’

29.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti’de FETÖ’cüler olduğunu, ByLock kullanıcılarının seçilerek savcılığa gönderildiğini iddia eden CHP lideri, Ak Parti’nin ByLock’çuları elemek için erken seçime gidebileceğini kaydetti

‘ByLock’çular seçilerek  savcılığa gönderiliyor’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yürütülen ByLock soruşturmasına ilişkin olarak “ByLock kullanan isimler seçilerek savcılığa gönderiliyor. Gizlenen isimler var” iddiasında bulundu. Kılıçdaroğlu, Ak Parti’nin içindeki ByLock’çuları elimine etmek için erken seçime gideceğini belirterek, “Biz her koşulda seçime hazırız” dedi. Kılıçdaroğlu, dün HaberTürk’te katıldığı programda özetle şunları kaydetti:
BAHÇELİ’YE ÇAĞRI: Başkanlık sistemine karşıyız. Parlamenter sistemden nedir şikayet, hala öğrenmiş değilim. Binali Yıdırım bir salı konuşmasında nesinden şikayet ettiklerini anlatsın. Bahçeli’ye şu çağrıyı yapmak isterim. Güçlü bir parlamenter sistem için neyi öngörüyor?... Eğer Türkiye’yi ateşe atmak istiyorlarsa, siyaseten bir bölünme noktasına taşımak istiyorlarsa, evet oyu verebilirler. Sorun Türkiye’nin bekası sorunu. Eminim Bahçeli de Türkiye’nin bekasını benim savunduğum kadar savunuyor.
FORSU KALDIRIRSINIZ: Demokrasiyi içlerine sindiremeyenler kendilerine özgü bir rejim yaratmak istiyor. Erdoğan ile bir sorunumuz yok, halkın oylarıyla seçilmiştir. O makam bir partiyi temsil etmiyor ki. O zaman cumhurbaşkanlığı forsunu kaldırırsınız, bağlı olduğunuz partinin amblemini koyarsınız. Bizim rejim sorunumuz yok, kendi rejimini kuran insanın dayatmalarıyla karşı karşıyayız. Bir kişinin egosunu tatmin etmek için rejim değiştireceğiz. Düne kadar Erdoğan, ‘güçlü bir parlamenter sistemimiz var tıkır tıkır çalışıyor’ diyordu. Ne oldu da cumhurbaşkanı seçildikten sonra tıkır tıkır çalışmıyor? Benim taşıdığım kaygıları, AKP’ye oy veren yurttaşların da taşıdığına inanıyorum. Halk, iç savaştan mı yoksa barıştan mı yanadır? Zaten iç savaşın içindeyiz.
BYLOCK’ÇULAR İÇİN ERKEN SEÇİM: Biz her koşulda seçime hazırız. Tek başına yönetiyorsun niye seçime gidiyorsun? İçlerindeki ByLock’çuları elimine etmek için. 550 milletvekili çıkarsalar bile Türkiye’yi yönetemezler. Dışarıya yansıtmasalar bile kendi aralarında ciddi sorunları var. Cumhurbaşkanı, ‘yanımda kimse yoktu’ diyor, o zaman Binali Bey de yoktu. Destek vermeyenlerin tamamı hain. Bir Cumhurbaşkanı milletin yarısına nasıl hain der? Cumhurun başında olan kişi cumhuru karpuz gibi bölüyor.
SİMBİYOTİK İLİŞKİ VAR: İki paralel yapı var. Biri Gülen, diğeri Erdoğan’ın başkanlık ettiği paralel devlet yapılanması. İkisi birbirinden besleniyor, simbiyotik ilişki var, biri olmadan diğeri olmuyor. Ak Parti içinde FETÖ’cü var. O dönem Gülen’in ilanı vardı, baksınlar kime teşekkür etmiş? ByLock kullanan isimler seçilerek savcılığa gönderiliyor. Gizlenen isimler var. Çıkarsın o yazılımı, bağımsız bir kuruluşa teslim etsin.
ÖKSÜZ’Ü HANGİ GÜÇ BIRAKTI?: Adil Öksüz sıradan biri değil. Öksüz’ü hangi güç serbest bıraktı? Türkiye bilinçli bir şekilde darbe ortamına hazırlanmıştır. Mehmet Dişli, kıta görevini tamamlamadan siyasi iradeyle merkeze geldi. Dişli, darbeyi yöneten kişidir. Dişli’yi Genelkurmay karargâhında tutan siyasi irade, Türkiye’yi darbeye bilinçli olarak hazırlayan iradedir.