The Others 'CTP de dik durmalı'

'CTP de dik durmalı'

12.02.2016 - 13:37 | Son Güncellenme:

Dürüst, "Sayın Erdoğan, Siber’e ‘dik durunuz’ demiştir. Biz UBP olarak hep dik duruyoruz, umarım Sibel Siber ve partisi de dik duracak" dedi

CTP de dik durmalı

MİLLİYET LEFKOŞA

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, KKTC sınırları içerisindeki tüm yerleşim yerlerinin 1974’den bu güne büyük gelişme kaydettiğini, en az gelişen bölge olmasına rağmen Güzelyurt’ta dahi dört kat gelişme olduğunu kaydetti. Dürüst, “Anastasiadis’in yaptığı açıklamaların halkımızın düşüncelerini etkilemesine izin verilmemesi gerektiği kanaatindeyim. Kendisi seçime gidecek diye her gittiği yerde Girne kökenlilere ‘Girne’yi alacağız’, Güzelyurt kökenli seçmenlerine ‘Güzelyurt bizim’ diye sözler sarf etmesi bizim insanımızı etkilemektedir. Hiç kimse siyasi rant uğruna halkımızı huzursuz edemez” dedi.

Rum lidere tavsiye

Anastasiadis’e “Türkiye Cumhurbaşkanı ve Türk Ulusu’nun Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamayı” okumasını tavsiye eden Dürüst, “Sayın Erdoğan 270 bin Kıbrıs Türkü’nü, Güzelyurt başta olmak üzere pek çok insanımızın içini rahatlatan bir açıklama yapmıştır. Sayın Erdoğan Meclis Başkanımız Sibel Siber’e ‘dik durunuz’ demiştir. Biz UBP olarak hep dik duruyoruz, umarım Sibel Siber ve partisi de dik duracaktır" dedi.