Siyaset ‘Demokrasinin Sakarya Savaşı’nı yapacağız’

‘Demokrasinin Sakarya Savaşı’nı yapacağız’

15.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP lideri Bahçeli, twitter’dan yaptığı açıklamada anayasa değişikliği referandumuna değinerek, “Biz 16 Nisan’da demokrasinin Sakarya Savaşı’nı yapacağız. Bu savaşı bir kez daha milletçe kazanacağız” ifadelerini kullandı

‘Demokrasinin Sakarya Savaşı’nı yapacağız’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, anayasa değişikliği referandumuna ilişkin, “Biz 16 Nisan’da demokrasinin Sakarya Savaşı’nı yapacağı” değerlendirmesinde bulundu. Bahçeli, sosyal medya platformu twitter üzerinden şunları kaydetti:
‘Ele çizen yele verir’
“Usta provokatörler, uzman bozguncular, icazetli spekülatörler, kuyruğu dik tutmaya çalışan müşfik kisveli münafıklar son kozlarını oynuyorlar. Akıllarda MHP, ağızlarda MHP. Türk milletiyle bağını koparmış, demokrasinin erdemiyle kalp rabıtasını bozmuş kim varsa tercihimizi yokluyor, bizimle ilgili yorum yapıyor.”
İsim vermeden Meral Akşener’i eleştiren Bahçeli, şöyle devam etti: “Kimileri kalkıyor ışıksız otellerde gürültü çıkarıp, bitmiş ve tükenmişlikleriyle çaresizliğin ve çamurluğun limanına demir atıyor. Bunlar avuç içlerine kınadan bayrak yaparak sözüm ona sanal gündemde yer tutmaya, çürümüş zihinleriyle ayakta durmaya çalışıyor. Anlayana, bayrağı bugün ele çizen yarın yele verir. Halbuki bayrak şereftir, bağımsızlık sembolüdür ancak baş tacı edilir, zirvelerle taçlanır. İstikbalsiz bir hayatın bütün ağırlığını sırtında taşıyanların ikide bir gizlendikleri kaos örtüsünden başlarını çıkarması nafile çabadır.”
Bahçeli, şunları kaydetti: “Huzurlu, kardeşçe, birlik ve refah içinde yaşamanın formül arayışı ise hiç bitmeyecektir. Bir sistem değişikliği, tarihsel yolculukta bir durum muhasebesi, rota düzeltmesi, devlet ve toplum dengesini yeni baştan kurma arzusudur. Elden giden bir şey yoktur. Feda edilen, hiçe sayılan, yıkılan bir şey de olmamıştır. Türk milleti aciz, kudretsiz, sığıntı, cahil, rüştünü kaybetmiş, iradesini çaldırmış, tutsak bir kalabalık mıdır ki güven duyulmaz? Pensilvanya ve Kandil’e adeta türbe kurup başlarında mum yakacak kadar gözü dönenler ve bunların peşine takılanlar hükümsüz, haramdır. ‘Hayır’ demek demokrasi olacak, ‘Evet’ demek Cumhuriyeti dağıtmak sayılacak. Bu nasıl bir kötürüm, nasıl kirli ve garez dolu bir bakıştır. Dengesizlik bir kez hız kazandı mı onu ancak güç yerine oturtacaktır. Güç ise millettir, milletin ta kendisidir. Bunun için ‘Evet’ diyoruz.”
‘CHP yan çizdi’
“CHP’nin zoru görünce yan çizmesinden dolayı Anayasa Mahkemesi’ne gitmeme kararı, milli iradeye şeklen saygı duyma mecburiyetindedir” ifadesini kullanan Bahçeli, 16 Nisan’da demokrasinin Sakarya Savaşı’nı yapacaklarına, bu savaşı bir kez daha milletçe kazanacaklarına işaret etti.
‘Yeminimiz var’
Bahçeli, şöyle devam etti: “Son olarak Bahçeli niye değişti diye soruyorlar: Değişen ben miyim yoksa bakan gözler mi şaşı? Değişen ben miyim, derlenen Türkiye mi? Davamı değişmem, fikriyatımı değişmem, ülkülerimi hiçbir şeye değişmem. Bu ülke için yeminimiz var, vazgeçilmeyecektir. Diyeceğim odur ki, ‘Evet’ yine ‘Evet’, bir kez daha ‘Evet.’ Sonuna kadar Devlet, ebediyete kadar millet.”