Gündem ‘Deprem oldu sandık’

‘Deprem oldu sandık’

10.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eyüp’te kanalizasyon içinde metan gazı sıkışmasından kaynaklı patlama paniğe neden oldu. Sosyal medyada da konuşulan olayda sokakta kimsenin olmaması faciayı önledi

‘Deprem oldu sandık’

İstanbul’un Eyüp ilçesindeki Karadolap Mahallesi Çıkrık Sokak’taki kanalizasyonda metan gazı sıkışmasından dolayı patlama meydana geldi.
Metan gazı sebep olmuş
Patlama sonrası rögar kapakları etrafa fırlarken, birçok evin de camları kırıldı. Olayın meydana geldiği sırada ise sokakta kimsenin bulunmaması bir facianın yaşanmasına engel oldu.
Gürültü üzerine mahalle sakinleri durumu hemen itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis, akrep diye tabir edilen zırhlı araçlarla çevrede önlem aldı. Olay yerinde İtfaiye ve İGDAŞ ekiplerinin yanı sıra bomba uzmanı ekipler de incelemelerde bulundu.
Yapılan ilk incelemelerin ardından patlamaya metan gazının neden olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

‘Çocuğum bayıldı’
Olayın meydana geldiği sokakta oturan bir vatandaş, “Gece 01.00’e doğru tam yatarken bir ses geldi. Biz de dedik ki herhalde deprem oldu. Meğerse deprem değilmiş. Dışarı çıktık camlar yere inmiş. Çok yüksek ses geldi, yaralanan yok ama korku vardı. Benim çocuğum bayıldı” dedi.