Siyaset ‘Erdoğan, iktidardan inme korkusu yaşıyor’

‘Erdoğan, iktidardan inme korkusu yaşıyor’

22.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP’ye ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelen bir kampanya olduğuna dikkati çekerek, “Erdoğan, iktidardan inme korkusu taşıdığı için muhalefeti akıl almaz suçlamalarla suçluyor. Genel başkanımıza yürütülen kampanya, bunun sonucudur. CHP’nin korkması bekleniyor. Hodri meydan. Elinizde bulunan belgeleri ortaya koyun, kimseden korkmuyoruz” dedi.

‘Erdoğan, iktidardan inme korkusu yaşıyor’

Gök, TBMM’deki basın toplantısında, TSK’da ve emniyette yapılan atamalara ilişkin olarak, “Yaşanan terfiler, devlet kurallarını altüst etti. Artık kışlaya siyaset girmiştir. Siyaset, boğazına kadar orduya ve emniyete girmiştir. Daha önce FETÖ, emniyete ve orduya sızmıştı, şimdi AKP bir başka anlayışı yerleştirmeye çalışıyor. Zekai Aksakallı, gövdesini ortaya koymuş, kendisine yapılan bu incitici muameleyi kabul etmesi, onun açısından da sorun yaratacak bir tablo. Aksakallı’yı bu duruma düşürmek yanlış” dedi.
‘Yönetme erkini kaybetti’
Gök, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullandığı, “racon kesilecekse ben kendim keserim” ifadesine ilişkin olarak da, “Sokak ağzı iyi bir üslup değildir. Bir partinin genel başkanı ve cumhurbaşkanıysanız sokak ağzıyla ülkeyi yönetemezsiniz ve dış politikaya ayar veremezsiniz. Yönetme erkini gittikçe kaybeden Erdoğan, üslubunu da bozarak Türkiye’nin iç ve dış siyasetini tayin edeceğini zannediyor. Bu tablo Türkiye’ye yakışmıyor. ” dedi.
Gök, Erdoğan’ın “Kılıçdaroğlu gündem yaratmaya çalışıyor” ifadesine ilişkin olarak da “Genel başkanımızla ilgili söylemleri Cumhurbaşkanı başlatmadı mı?” diye sordu

Haberin Devamı