Siyaset ‘Güçlü Türkiye’ mesajı verilecek

‘Güçlü Türkiye’ mesajı verilecek

23.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anayasa değişiklik teklifinin TBMM’den geçmesinin ardından Ak Parti, referandumda izleyeceği yol haritasını belirliyor. Bu hafta yapılacak il başkanları, belediye başkanları ve diğer toplantılarla kampanya süreci ele alınacak.

‘Güçlü Türkiye’ mesajı verilecek

Nisan ayında yapılması beklenen referandumda hayata geçireceği söylem, slogan ve stratejiyi kısa sürede belirleyecek olan Ak Parti, hem slogan, hem de genel vurgunun yapacağı ana kampanyayı ise referanduma 45-50 gün kala yani Şubat ayı ortasında kamuoyuna duyurup resmen başlatacak. Kampanyanın açıklanmasının ardından da Başbakan Binali Yıldırım, mitingler ve salon toplantılarına başlayacak. Yıldırım’ın birçok ile gitmeyi hedeflediği kaydediliyor. İl ziyaretlerinde hem Cumhurbaşkanı’nın programları hem de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin programları da dikkate alınacak. Genel merkez tarafından yürütülecek çalışmalarda MHP ile koordinasyon yapılmaya da özen gösterilecek. Ortak kampanya yapılmasa da MHP’nin nasıl bir kampanya yürüteceğine, hangi illerde miting yapacağına, hangi söylemi oturtacağına da bakacak olan Ak Parti, buna göre kendi kampanyasını şekillendirecek ve kampanyasına yön verecek.

‘Pozitif’ propaganda

Ak Parti ayrıca kampanyada slogan henüz belirlemese de “Güçlü Türkiye” ana sloganı çerçevesinde “Güçlü meclis”, “Güçlü Cumhurbaşkanı” mesajları da verecek. “İstikrar”a özel bir vurgu yapacak olan Ak Parti, istikrarın da “Güçlü Meclis” ile sağlanacağını kamuoyuna anlatacak. Ak Parti, “Yeni sistemde Cumhurbaşkanı’nı kim seçilirse seçilsin partisi Meclis’te çoğunluğu yakalayamayabilir. Cumhurbaşkanı da muhalefet ile sürekli uzlaşı aramak zorunda kalacaktır. Bu nedenle yeni sistemde Meclis’in yasama gücü daha da artacak” şeklinde kamuoyunu ikna etmeye çalışacak. Seçmenin karşısına “istikrar”, “Güçlü Türkiye”, “kalkınma”, “refah” gibi “pozitif” mesajlarla çıkacak Ak Parti, “güvenlik”, “terör” gibi mesajları ise daha alt düzeyde verecek.

Çalışmalar kapsamında özellikle gençlere koalisyon dönemlerinin anlatılması için de özel çalışma yapılacak.

Yazarlar