Siyaset ‘Her sistem kendi liderini üretir’

‘Her sistem kendi liderini üretir’

09.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Cumhuriyetten geri adım atmaya çalışanlar, karşılarında beni bulur” diyen Erdoğan, yeni sistemin kendi şahsıyla ilgili olmadığını belirtti. Erdoğan, “Her sistem kendi liderini, önderini üretir. Türkiye’de Allah’ın izniyle Tayyip Erdoğan’lar bitmez” dedi

‘Her sistem kendi liderini üretir’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referanduma gidecek anayasa değişikliği paketini muhtarlara tek tek anlatıp, “evet” oyu istedi. CHP başta olmak üzere anayasa paketini, “rejim değişikliği yapılıyor” diye eleştirenlere sert yanıt veren Erdoğan, Cumhuriyet’ten geri adım atmaya çalışanlar karşılarında herkesten önce milletimizi ve milletimizle birlikte şahsımı bulur” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 36. Muhtarlar Toplantısı’nda şu mesajları verdi:

- REJİM MESELESİ YOK: Türkiye 1923’te Cumhuriyet’e geçerek rejim tercihini yapmıştır. Artık milletimizin böyle bir meselesi yoktur. Şu anda ana muhalefetin başındaki zat ikide bir rejim, mejim diyor. Rejim olayı 1923’te atılan adımla yoluna devam ediyor. Cumhuriyet’ten geri adım atmaya çalışanlar karşılarında herkesten önce milletimizi ve milletimizle birlikte şahsımı bulur.

- EKSİKLİK SİSTEMDEN:Cumhuriyet dönemimizin darbelerle, muhtıralarla, krizlerle dolu olması, herhalde mevcut yönetim sistemimizin mükemmeliyetinden kaynaklanmıyor. Dikkat ediniz burada eksikliği cumhuriyette veya demokraside değil yönetim sisteminde arıyoruz, aramak zorundayız çünkü doğrusu budur. Türkiye, yetki ve sorumluluğun Cumhurbaşkanı’nda toplandığı yürütme, yasama ve yargı arasındaki sınırların daha açık ve net bir şekilde çizildiği yeni bir yönetim sistemine inşallah geçiyor. Milletten bu kararı kaçırmak isteyenler olmuştur. Ya niye korkuyorsunuz? Bırakın millet versin kararı.

Haberin Devamı

- HAYIRLI İŞ BUNLARA YAKIŞMAZ: Ülkemizde bir kesim var ki gündeme gelen her konuda aynı tavrı gösteriyor. Bunların memlekete ve millete faydalı olacak hiçbir teklif ve proje ortaya koydukları vaki değildir. Köprü yaparsın karşı çıkarlar, Marmaray’ı yaparsın karşı çıkarlar, hızlı tren yaparsın karşı çıkarlar, yeni yeni havalimanları yaparsın karşı çıkarlar, bombalarlar. Müzmin muhalifler gibi sürekli çarpıtmayla, yalanla, iftirayla meseleleri ters yüz etmeye çalışırlar. Son anayasa değişikliğinde de aynı taktiği izlediler, izliyorlar.

- ÇİRKİNLİK YAPACAKLAR: Türkiye’nin yaşadığı darbelerin, muhtıraların, krizlerin, sıkıntıların müsebbibi olan mevcut sistemi göklere çıkararak sürekli Cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemi karalıyorlar. Tarihimizin en büyük yönetim reformlarından biri olan bu anayasa değişikliğini engellemek için Meclis’te sergilenmedik çirkinlik bırakmadılar. Tekme, tokat, her şeyi yaptılar. Şimdi aynı işi meydanlarda yapmaya çalışacakları anlaşılıyor.

Haberin Devamı

- YÜZDE 69 MESAJI: Milletimiz 2007’de ilk adımı atılan düzenlemeye verdiği destekle, bu yol ayrımında tercihini Cumhurbaşkanlığı hükümeti sisteminden yana kullandığını ilan etmiştir. Nisan ayında milletimizin takdirine, onayına sunulacak olan anayasa değişikliğine, 10 yıl önce atılan bu adımın tamamlanması olarak bakmak gerekiyor. Milletimizin o zaman yüzde 69 ile ‘evet’ dediği reformun nihai hedefine ulaşmasını sağlayacak bu değişikliğe de aynı şekilde sahip çıkacağına doğrusu ben inanıyorum.

- MİLLETİN KAFASINI BULANDIRIYORLAR: Türkiye’de eskiden beri bir hayırcı blok var. Bunların karşı çıktığı şeylerin hiçbirinde de dertleri, ülkenin ve milleti menfaati değildir. Tamamı yalan, tamamı yanlış sloganlar üzerinden milletin kafasını bulandırmaya çalışıyorlar. Bunlar yalanla yattılar, yalanla kalktılar. Bunların cibilliyetinde bu var. Anayasa değişikliğini karalamak isteyenlerin yalanları da şimdiden her tarafta dolaşmaya başladı. Bize düşen doğruyu biraz daha hızlı şekilde harekete geçirmektir. Buna var mısınız? Yoğun çalışacak mıyız? Tüm Türkiye’deki muhtar kardeşlerime sesleniyorum. Buna hazırsınız inşallah. Sizlerin mahallelerinizde, köylerinizde bu hakikatleri milletimize aktarmanızı özellikle istiyorum

Haberin Devamı

- 18 YAŞ VEKİLİ ASKERLİKTEN MUAF: Bugün dünyada 57 ülkede seçme seçilme yaşı 18. Dünyada oluyor da bizde niye olmasın? Bu konularda bir defa gencimize güveneceğiz, onları dışlamayacağız. İnanıyorum ki bu gençlerimize farklı bir sınıf atlatacak. Şimdi çıkmışlar ne diyorlar askerlik ne olacak? Allah Allah, sanki böyle diyelim ki Türkiye genelinde 7 milyon gencin 7 milyonu da milletvekili oluyor da askerlik ne oluyor diye bu soruyu soruyor. Diyelim ki bu şekilde gençlerden 10-15 kişi girdiğini kabul edin bunların durumunu düzenlemek gayet kolay, nedir? Bunları tutarsın askerlikten muaf tutarsın olur biter. Tecil demiyorum ha muaf tutarsın olur biter. Bunu polise getirdik, polisi muaf tuttuk, tecil ne demek. Şu anda parlamentoda görev yapmak kadar önemli bir görev olabilir mi?

Erdoğan’ın meselesi değil

Haberin Devamı

Bu mesele Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel meselesi veya Ak Parti’nin parti meselesi değildir, MHP’nin parti meselesi değildir. Şu anda şahsımın ve Ak Parti’nin uyum sorunu da icraat sorunu da aslında yoktur. Ama bu durum sistemin doğruluğundan değil şahsımla hükümetin uyumundan kaynaklanıyordu. Biz işte bu durumu şahsi olmaktan çıkartıp sisteme bağlamak istiyoruz. Çünkü bugün varız yarın yokuz. Bu dünyadan hepimizin götüreceği 9 metrelik bir kefen 2 metreküplük bir mezar. Başka bir şey götürebilir misin? Multimilyoner olsan ne yazar, Cumhurbaşkanı olsan ne yazar, Başbakan olsan ne yazar?

- TAYYİP ERDOĞAN’LAR BİTMEZ: Cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemi şahsım için değildir, şahsımla baki hiç değildir, hiç merak edilmesin. Her sistem kendi liderini, önderini üretir. Türkiye’de Allah’ın izniyle Tayyip Erdoğan’lar bitmez. Milletinin yarısından fazlasını teveccühünü kazanmak zorunda olan bir Cumhurbaşkanı’nın bu sistemi kullanarak yanlış yola sapma ihtimali yoktur. Ülkemizde artık milletin değerleriyle, tarihiyle, kültürüyle kavgalı hiç kimsenin ülkenin başına bela olma ihtimali de kalmamıştır.

- GENSORU YANITI: Millet doğrudan denetimi altında tuttuğu Meclis’i ve Cumhurbaşkanı aracılığıyla demokrasisine de istiklaline de istikbalini de sahip çıkma ihtimaline kavuştu. Diyorlar ki ‘ama gensoruyu kaldırıyorsun’ ha gensoru kalsın da devlet çalışamaz hale mi gelsin? Türkiye’de gensoru mekanizması bir denetim mekanizması olarak kullanılmamıştır. Gensoru mekanizması hükümeti işlemez hale getirmek için, devleti çalışamaz hale getirmek için kullanılmıştır.

- SANDIKLARA SAHİP ÇIKIN: Sen biliyorsun ki verdiğimiz bu gensoru geçmeyecek günlerce geliyorsun, yazıktır, günahtır. Parlamentoyu bu hale getirdiler, biz sınıf atlamak istedik biz muasır medeniyetler seviyesinin üstüne Türkiye’yi çıkarmak istedik. Geç de olsa işte bu fırsatı yakaladık güçlü, büyük Türkiye için. İstiklalimiz, ve istikbalimiz için anayasa değişikliğine, Cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemine muhtar kardeşlerime soruyorum evet mi? Sandıklara ve seçmen
kütüklerine sahip çıkın.