Siyaset ‘Mutabakat değil itaat arıyorlar’

‘Mutabakat değil itaat arıyorlar’

01.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, adli yıl açılış törenine ilişkin, “Yargı asla siyasetin gölgesini kabul etmez. Türkiye’yi güçlendirecek olan kuvvetler ayrılığıdır. Kuvvetler ayrılığına gölge düşüren herhangi bir adımın parçası asla olmayacağız” dedi.

‘Mutabakat değil itaat arıyorlar’

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), haftalık olağan toplantısının ardından konuşan Böke, Türkiye’yi bu zor zamanlara Ak Parti iktidarının getirdiğini belirterek, “FETÖ, AKP’nin bilerek, isteyerek, görerek, kendi siyasi ve ideolojik ajandasıyla beslediği ve büyüttüğü bir örgüt olarak devlete açıkça yerleştirildi” diye konuştu. CHP olarak 15 Temmuz sonrası bu duruma dair siyasi sorgulamayı ertelediklerini ve Türkiye’ye omuz verdiklerini aktaran Böke, ancak bir kez daha, “iktidarın devleti ele geçirme mantığından vazgeçmediğini” gördüklerini söyledi. Böke, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“AKP’nin milli mutabakat dediği, ‘ülkemizi bu hale getiren yanlış politikalarıma ortak ol’ çağrısından başka bir şey değil. AKP açıkçası mutabakat değil, itaat arıyor... Türkiye’yi işte bu politikalar açıkça istikrarsızlaştırdı. Türkiye’yi istikrara kavuşturacak olan şey de laik, demokratik, güçlü bir parlamenter sistem ve güçlü bir hukuk devletinin yeniden ayağa kaldırılmasından geçiyor.”

Bahçeli’ye yanıt

Adli yıl açılış törenine katılmama konusunda CHP’yi hedef alan açıklamalar yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yanıt verme ihtiyacı hissettiklerini söyleyen Böke, şunları söyledi: 15 Temmuz’da Türkiye’de olağanüstü bir durum yaşandı. Bu durum karşısında CHP bu devletin kurucu partisi olması bilinciyle Türkiye’ye omuz verdi. Oysa bugün anlaşılıyor ki CHP Türkiye’ye omuz verirken, Bahçeli, Erdoğan rejimine omuz vermeyi tercih etmiş. Şimdi hepimize düşen en temel görev, saray rejimine omuz vermek değil, yargının bağımsızlığını savunmaktır. CHP olarak bunu yapmaya ısrarla devam edeceğiz. Bahçeli isterse kendi parti kongresini sarayın bahçesinde yapabilir.”

Yazarlar