Gündem ‘Nurtepe’de siyasi olmak ayrıcalıktır’

‘Nurtepe’de siyasi olmak ayrıcalıktır’

15.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçen temmuzda HDP’lilerle DHKP-C mensupları arasındaki kavgaya ilişkin yürütülen soruşturmada ifade veren gizli tanık, ‘Mahalledeki kızlar siyasilere saygı duyuyor’ dedi

‘Nurtepe’de siyasi  olmak ayrıcalıktır’

DHKP-C’nin yapılanması olan Halk Cephesi mensupları, Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları sırasında HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın İstanbul’un Kağıthane ilçesindeki Nurtepe Mahallesi’nde kurulan seçim standına müdahale etmişti. Yaşanan gerginlik kavgaya dönüşmüş ve her iki gruptan da bazı kişiler yaralanmıştı.

‘Araya mesafe koydum’
Geçen 21 Temmuz’da yaşanan olaylara ilişkin soruşturma yürüten savcılık gizli bir tanığı dinledi. Nurtepe Mahellesi’ndeki yaşamla ilgili çarpıcı beyanlarda bulunan gizli tanık dosyada isminin O.G. olarak yer almasını istedi. Mahalledeki siyasi yapıyı ve gerçekleşen eylemler hakkında bilgi veren G., şunları anlattı: “25 yıldır Nurtepe’de oturuyorum. Oturmuş olduğum mahallede PKK, SODAP, DHKP-C, DHF (MKP), ESP ve Devrim Cephesi gibi birçok örgüt faaliyet yürütmektedir. Mahallemiz Doğu ve Güneydoğu’dan göç alır. İnsanlar inançları kapsamında yukarıda saymış olduğum örgütlerin içine ister istemez faaliyet içinde bulunmaktadırlar. Herhangi bir örgütle doğrudan bir ilişki içine girmedim.

‘Saygılı davranırlar’
Ancak arkadaş çevremin ektisiyle sol örgüt olan DHKP-C örgütüne sempati duymaya başladım. İlerleyen aşamalarda eylemleri tasvip etmediğim için onlarla arama mesafe koydum.”
Mahalledeki örgütlerinin uyuşturucu, kumar, kadın ticaretiyle mücadele ediyor izlenimi verdiğini ve insani talepleri ön plana çıkardığını belirten G., örgüt üyesi olmanın mahallede ne anlama geldiğini ise şu şekilde açıkladı:
“Oturduğum mahallede ailen kalabalık değilse, örgütlerin içinde yer alma zorunluluğu taşırsın. Mahallede siyasi olmak bir ayrıcalıktır. Eğer bu örgütlerin içerisindeysen o mahalledeki kızlar olsun, esnaflar olsun veya mahalle sakinleri sana karşı daha saygılı davranırlar.”