Gündem ‘Son 50 yıla damga vurdu’

‘Son 50 yıla damga vurdu’

18.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ölümünün ikinci yılında Isparta’da anma töreni düzenlendi. Çalça Tepesi fotoğraflarla süslenirken, Demirel’in mezarına Isparta gülleri de döküldü

‘Son 50 yıla damga vurdu’

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ölümünün ikinci yılında dün memleketi Isparta’daki mezarı başında anıldı. Atabey ilçesindeki İslamköy’de Çalça Tepesi’nde düzenlenen törende Demirel’in mezarına Isparta gülleri döküldü. İslamköy sokakları ve Çalça Tepe, Demirel’in fotoğraflarıyla süslendi. Törene katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de, merhum Demirel’i ve hayatını kaybeden bütün devlet büyüklerini rahmetle andıklarını söyledi.

Haberin Devamı

‘Bir semboldü’

Demirel’in, bir Anadolu ailesinde büyüyen ve Türkiye’nin en tepesine çıkmayı başarabilen bir azmin ismi olduğunu vurgulayan Çelik, “Rahmetli Demirel’in çobanlıktan cumhurbaşkanlığına çıktığı yol, demokrasi ve cumhuriyetimizin katettiği mesafeyi de sembolize etmektedir. ‘Çoban Demirel’, ‘Mühendis Demirel’, ‘Siyasetçi Demirel’ olarak Türk siyasi hayatının son 50 yılına damgasını vurdu” dedi

Çelik, 3 Temmuz’da Demirel’in anıt mezarı için ihaleye çıkılacağını, sonraki anma törenlerini anıt mezar altında gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Demirel’in mezarına Cumhurbaşkanlığı çelengini sundu. Ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Tören, davetlilerin Demirel ailesine taziye ziyaretinde bulunması ile sona erdi.

Haberin Devamı

Öke yandan Demirel’in ölümünün ikinci yıldönümünde İslamköy’de bulunan Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi de ziyaretçi akınına uğradı.

‘En cesur insandı’

Törende eski bakanlardan Esat Kıratlıoğlu da Demirel ile olan anılarını anlattı. Demirel’i 1954’te tanıdığını anlatan eski bakan Kıratlıoğlu, “Politikaya da birlikte başladık ve bütün siyasi hayatında onun verdiği çeşitli görevlerde, onun yanında hizmet etme şansı buldum ve büyük bahtiyarlık duydum. Yolumuz hiç ayrılmadı. Sayın Demirel’i ‘hep şapkasını aldı gitti’ gibi bir korkaklıkla ifade ederler. Halbuki sayın Demirel benim hayatımda tanıdığım en cesur insandı” dedi.

Erdoğan: Derin izler bıraktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün 9. Cumhurbaşkanı Demirel’in vefatının 2. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Erdoğan, mesajında şunları kaydetti: “Türkiye Cumhuriyeti’nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, üstlendiği görevlerle siyasi tarihimizde derin izler bırakmıştır. Milletimizin gönlünde ayrı bir yer edinmiş olan 9. Cumhurbaşkanı Demirel’e vefatının yıl dönümünde rahmet niyaz ediyor, kendisini saygıyla anıyorum.”

‘Siyasetin önemli isimlerindendi’

Başbakan Binali Yıldırım, 9’uncu Cumhurbaşkanı Demirel’in vefatının ikinci yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Demirel’i rahmetle andığını belirten Yıldırım, “Süleyman Demirel, demokratik mücadelesi ve meşru siyaset yolundaki ısrarıyla Türk siyasi hayatının en önemli isimlerinden biridir. Ülkemizin kalkınmasına, değişim ve dönüşümüne yönelik büyük hizmetlerde bulunmuştur. Saygıyla yad ediyoruz” dedi.