Siyaset ‘Tam bir IŞİD kafası’

‘Tam bir IŞİD kafası’

22.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Firuzağa’da ramazanda alkol alındığı gerekçesiyle plakçıda bulunanlara yönelik saldırıya tepki göstererek, “Bir kere son derece çirkin bir saldırıdır. Oruç bizatihi tahammüldür. Maalesef bu tam bir IŞİD kafasıdır. Türkiye’ye yakışmayan bir görüntüdür. Ancak kimsenin tasvip etmediği bir bu saldırıyı bahane ederek kimse İslami değerlere, Müslüman topluma, Türkiye’nin büyük çoğunluğunu oluşturan Müslüman ahaliye hakaret etmeye kalkmasın” dedi.

‘Tam bir IŞİD kafası’

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Kurtulmuş, terörün sadece terörist eylemler ve bunu yapanlarla sınırlı olmadığını belirterek, “Bunların arkasında siyasi destekler var, lojistik destekler var, istihbari destekler var. Kuzey Suriye ve Kuzey Irak’ta elde etmiş oldukları mevziler üzerinden Türkiye’ye verdikleri zararlar var. Dolayısıyla terörle mücadele silahlı bir mücadeleden ibaret değil sadece. Ne gerekiyorsa hepsi yapılacak” dedi.

İsrail’le anlaşma
Kurtulmuş, İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi anlaşması konusunda, “Biz Mavi Marmara şehitlerinin hakkını, hukukunu ve Gazze halkının da insani anlamda onlara destek olarak her türlü çabayı bu görüşmelerde ortaya koymaya gayret ediyoruz. Henüz anlaşma son noktaya gelmiş değildir. İnşallah istediğimiz istikamette anlaşma son noktaya doğru gelir” dedi.

‘Yargının kararı’
Kurtulmuş, Özgür Gündem gazetesiyle dayanışmak için nöbetçi genel yayın yönetmenliği kampanyasına katılan gazetecilerin tutuklanmasının sorulması üzerine, “Bu tür şeylerde bende tutuklama gerekçelerini okudum. Tabii burada aslolan teröre verilen açık destektir. Türk hukuk sisteminde de bu anlamda serbest olarak yargılamanın devam etmesi tutuklama hali ise istisnai bir haldir. Tabii bu yargının kararı” dedi.