Gündem ‘Taş atana yeşil kart yok’

‘Taş atana yeşil kart yok’

30.10.2008 - 00:30 | Son Güncellenme:

Adana Valisi Atış, yasadışı gösterilere katılan çocukların ailelerine devlet yardımının kesileceğini ve yeşil kartlarının iptal edileceğini söyledi

‘Taş atana yeşil kart yok’

Adana Valisi İlhan Atış, terör örgütü PKK lehine düzenlenen yasadışı gösterilere katılan çocukların ailelerine para cezası verileceğini, devlet yardımının kesileceğini (kömür yardımı gibi) ve yeşil kartlarının iptal edileceğini açıkladı.
Atış, Adana’daki yasadışı gösterilere katılan çocukların ailelerine uygulanan yaptırımlarla ilgili bir soruyu şöyle yanıtladı:
“Bu gösterilerde çocuklarımızın kullanılması, ailelerin bakmakla yükümlü olduğu çocuklarını korumadığını gösteriyor. Araştırıyoruz, çocuklarımız hariç, bakmakla yükümlü olan ailelerin yeşil kartlarını iptal etmeyi düşünüyoruz. Devletin yaptığı yardımlardan mahrum bırakmayı da düşünüyoruz. Çünkü, çocuklarına sahip çıkmayan ailelerin sorumluluklarını yerine getirmediklerini düşünüyoruz.”
Gösteri yapanların yüzde 50’sinin çocuk, yüzde 20’sinin kadın olduğunu söyleyen Atış, “Bizim Anadolu’muzda çocuklarımız ve eşlerimiz tehlikeli bölgelere sürülmezler. Anadolu’nun erkeğine yakışmaz bu. Varsa, gösteri yapacaksa çıkar kendisi yapar” dedi.

170 çocuk tespit edildi
Gösterilere katılan 170 çocuğun tespit edildiğini belirten Atış, “Bunlara Kabahatler Kanunu’na göre 100’er YTL para cezası veriyoruz. Yeşil kartlarını da iptal ediyoruz. Devletten yardım alıp polise taş atmak olmaz” dedi
Mersin Valisi Hüseyin Aksoy da “Ailelerin çocuklarının bu tip eylemlere katılmamasını sağlamaları yönünde çalışmalar yapıyoruz. Bölgemizde terör örgütünün çocukları kullanmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

‘Bütün aileye ceza veriliyor’
Adana Baro Başkanı Avukat Aziz Erbek, Valiliğin, Kabahatler Kanunu’na göre işlem yapmasının yasal bir uygulama olduğunu, ancak çocuğu eyleme katılan ailenin yeşil kart ve kömür yardımının kesilmesi konusunun tartışılabileceğini söyledi.
Erbek, ailenin bir ferdinin suç işlemesi nedeniyle, diğer fertlerin cezalandırılmasındaki ilişkiyi net olarak görmek gerektiğini belirtti.
İHD Adana Şube Başkanı Ethem Açıkalın da AKP’nin 22 Temmuz seçimleri öncesinde yoksul halktan oy alabilmek için kömür ve yeşil kart dağıttığını söyledi. Açıkalın, AKP’nin şu şekilde oy patlaması yaptığını, şimdi de bunu fakir halkın üzerinde Demokles’in kılıcı gibi kullanmak istediğini söyledi. Açıkalın, “Halkımızın yoksulluğuyla adeta alay edilmektedir. Yoksulluğu yüzüne vurulan insanlar üzerinden siyaset yapılmasına karşıyız” dedi.