Siyaset Erdoğan: TOKİ olmasaydı kriz bizi de vururdu

Erdoğan: TOKİ olmasaydı kriz bizi de vururdu

18.05.2008 - 16:41 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan, "Eğer TOKİ olmamış olsaydı, mortgage krizi bizi de aynen vururdu" dedi. İşte Erdoğan'ın açıklamaları...

Erdoğan: TOKİ olmasaydı kriz bizi de vururdu

Başbakan Recep Tayyip Erdoan, "Eğer TOKİ olmamış olsaydı, mortgage krizi bizi de aynen vururdu" dedi.
Eskişehir'de TOKİ tarafından yaptırılan konutların anahtar teslimi ve kura çekim törenine katılan Erdoğan, "Özel sektörden 'TOKİ bizi şöyle engelliyor, böyle engelliyor’ diyorlar. Hayır TOKİ'nin görev alanı farklı, sizin görev alanınız farklı" diye konuştu. "Eğer TOKİ olmamış olsaydı mortgage krizi bizi de aynen vururdu. Bunu böyle biliniz" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Eğer ABD'deki Mortgage krizi Türkiye’yi vurmadıysa, bizim sigortamız var. Nedir o sigorta? Toplu Konut İdaresi. Toplu Konut İdaresi’nde böyle bir sıkıntı yok, böyle yüksek faizler yok. Sadece enflasyon farkı var. Enflasyon da zaten tek haneli rakamlarda. Ama mortgage'de öyle değil. TOKİ'nin projelerinin büyük bölümü zaten sosyal devlet ilkesi doğrultusunda dar gelirli vatandaşlarımız için kira öder gibi ev sahibi olma modelini oluşturuyor. TOKİ sadece şehirlerin çehrelerini değiştirmedi, sadece konut değil, şehirler inşa etti."
TOKİ’nin 2003 yılından bu yana 81 ilde, 42 ilçede 1017 şantiyede çalışma yürüttüğünü ifade eden Erdoğan, "Türkiye’de ilçe sayısı 923. Bunun
429’sine TOKİ ulaşmış durumda. Biz buyuz. Laf üretmiyoruz, iş üretiyoruz, iş. Olay bu. Bu ülkede dikili ağacı olmayanlar, affedersiniz bir çakılı kazığı olmayanlar konuşuyor. Medeniyet lafla olmuyor. Muasır medeniyetler seviyesine eğer geleceksek bu gelişen şehirlerle okullarımızla, yollarımızla hastanelerimizle, hava alanlarımızla olacak" diye konuştu.