Siyaset ‘Toplumun bir yarısı sistem dışına itildi’

‘Toplumun bir yarısı sistem dışına itildi’

23.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Ak Parti kongresi ve bundan sonra partisinin yol haritasına ilişkin olarak Milliyet’e açıklamalarda bulundu.

‘Toplumun bir yarısı sistem dışına itildi’

Tezcan özetle şunları kaydetti:

- ESASLI BİR KIRILMA NOKTASI: Ak Parti kongresinde, Türkiye parti devletine geçiş konusunda resmi bir adım atmış oldu. Bugüne kadarki fiili uygulamalar, resmi bir biçime büründü. Türkiye demokrasisi açısından esaslı bir kırılma noktasıdır. Toplumsal kutuplaşmanın önümüzdeki dönem daha da artacağının işaretidir

- DEVLET, DEMOKRASİ TERCİHİNDEN VAZGEÇTİ: Yaratılan parti devleti, 16 Nisan’da hayır diyen toplumun bir yarısını sistemin ve sürecin dışına iten bir uygulamadır. Cumhurbaşkanı ile millet arasında gönül bağı kopar demiştik. Cumhurbaşkanı, seçimde kendisine oy vermeyenlerin cumhurbaşkanı olmaktan çıkmıştır çünkü bir partinin genel başkanıdır. Bu da Türkiye’de önümüzdeki dönemin daha da kutuplaştırıcı bir şekilde yürüyeceğini gösteriyor. Devlet, demokrasi tercihinden vazgeçmiştir ama millet vazgeçmemiştir.

- MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR: Bundan sonra siyaset alanı daha otoriterleşecektir, işareti kongre konuşmasında verildi. Erdoğan, ‘OHAL kalkmayacak’ dedi bir meydan okuma üslubuyla. Başka türlü parti devletini ayakta tutabilmek mümkün değildir. Şu anda hem fiilen hem hukuken OHAL düzeni içinde yöneteceğini söylüyor. Gayrimeşru bir yapıyı yerleştirme niyetindeler. İki alanda mücadelemiz devam ediyor. Hukuk alanında da siyaset alanında da mücadelemiz sürecek.