Siyaset ‘Ülkücüyüm’ diyen ‘evet’ demelidir

‘Ülkücüyüm’ diyen ‘evet’ demelidir

27.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanının partili olmasının hiçbir sakıncası olmadığını söyleyen Bahçeli, “Yine de ‘Hayır’ diyecek kardeşlerim iyi düşünsün” dedi.

‘Ülkücüyüm’ diyen ‘evet’ demelidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “’Ben ülkücüyüm’ diyen 16 Nisan’da ‘Evet’ demelidir. ‘Ben milliyetçiyim’ diyen, ‘Bayrak benim’ diyen her kardeşim ‘Evet’ kararında olmalıdır” dedi. Bahçeli, Erzurum Havalimanı’nda Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Sekmen tarafından karşılandı. Erzurum İstasyon Meydanı’nda yaklaşık 20 bin kişiye hitap eden Bahçeli, Cumhurbaşkanının, TBMM’yi feshetmesini ‘koca bir yalan’ olarak nitelendirdi, cumhurbaşkanının partili olmasının hiçbir sakıncası olmadığını söyledi.

‘Evet yemindir’

Bahçeli, şöyle devam etti: “Yine de ‘Hayır’ diyecek kardeşlerim iyi düşünsün kararlarını tekrar gözden geçirsin. Tekin olmayan, güven vermeyen, inandırıcı bulunmayan tesir ve dayatmalara yüzlerini çevirsin. Türkiye’nin içinde bulunduğu riskleri değerlendirip evet iradesine dönüş yapsın. ‘Ben ülkücüyüm’ diyen 16 Nisan’da ‘Evet’ demelidir ve diyecektir. Allah’ın izniyle de olacaktır. Devlet, millet, Cumhuriyet tertemiz irademizle şartsız evet. Evet ülkemiz için sözdür yemindir. Evet milli birliğin simgesidir.”

Bahçeli “Kılıçdaroğlu’nu ve hayırsız havarileri cumhurbaşkanlığı sistemini karalayıp, reformu hazmedemiyor, kabullenemiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar yıldırım yemişe dönecekler. Dadaşlar buna var mı?” diye sordu. “Evet” cevabı üzerine Bahçeli, “Kılıçdaroğlu bu evetleri duyunca ya saklanacak ya da dili dolanıp yaptığı gaflarla kendisini güldürmeye devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

ABD’ye de yüklendi

FETÖ’nün kanlı ve karanlık terör ortaklarından destek aldığını, PKK, PYD, YPG’ye müttefiklerin yardım ve yataklık yaptığını savunan Bahçeli, “Menbiç’ten PKK, YPG arındırılacaktı ama bilakis silahlandırarak yerleşmiştir. Rusya, PYD, YPG muhafızlığına soyunup ABD Rakka’nın çevresine YPG’yi taşıyarak Türkiye’yi dışlamıştır” dedi.

‘Putin kimi kandırıyor?’

Türkiye’nin şu anda çok vahşi tehdit kuşağında olduğunu savunan Bahçeli “Dün Ermeni çeteleri ne yaptıysa bugün terör örgütleri ve arkasında duran emperyal acımasızlık aynısını yapmaktadır. Rusya’nın tarihi emelleri alttan alta sürüyor. Mehmetçik katillerini Rusya ile ABD silahlandırıp besliyor. Rusya bir yanda dostluk mesajları verirken, diğer yanda PKK, PYD, YPG ile aynı hizada durmaktadır. Putin yönetimi kimi kandırmaktadır? Moskova Türkiye’yi ne zannetmektedir? Yoksa 93 Harbi milli hafızalardan çıktı mı sanılmaktadır?” diye sordu.