Gündem ‘Umutlarımızı taze tutmalıyız’

‘Umutlarımızı taze tutmalıyız’

29.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana’da bu yıl 18’inci kez düzenlenen tiyatro festivalinde oyuncu Erdal Özyağcılar’a yaşam boyu başarı ödülü verildi. Özyağcılar, ‘Acı günlerde dik durarak bu festivali yaptığınız için sizi gerçekten kutluyorum’ dedi

‘Umutlarımızı taze tutmalıyız’

Adana’da Sabancı Vakfı ile Devlet Tiyatroları işbirliğiyle bu yıl 18’inci kez düzenlenen Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde başladı. Festival kapsamında usta oyuncu Erdal Özyağcılar’a ’Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ verildi.

‘Bu gurur Adana’nın’
Merhum Sakıp Sabancı’nın emaneti olarak gelenekselleşen Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’nin açılış töreni, Adana Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’nın yanı sıra çok sayıda davetli ve sanatçı katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, Dünya Tiyatrolar Günü’nü uluslararası bir festivalli Adana’da kutlamanın coşkusunu yaşadıklarını belirterek, “Adanalılar 18 yıldır heyecan ve coşkuyla sahip çıkıyor. Bu gurur Adana’nın, bu emek tiyatrocuların. Bu başarı ise hem Sabancı Vakfı’nın, hem Devlet Tiyatroları’nın” dedi.

‘Zor günlerden geçiyoruz’
Daha sonra söz alan Güler Sabancı, son zamanlarda yaşanan üzücü olaylarda hayatlarını kaybedenlere baş sağlığı dileyerek, “Zor günlerden geçiyoruz ancak umutlarımızı hep taze tutmalıyız. Bizi içimize kapatmaya zorlayanlara karşı vereceğimiz en güzel cevabın yaşama bağlılığımızı her vesile ile göstermek olduğunu inanıyorum. Bu anlamda bu festivalin açılışını ve tamamını çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Toplam 23 oyun sahnelenecek
Toplam 12 bin 780 oyun biletinin satışa çıktığı anda tükendiği festivalde, Türkiye’den 16, yurtdışından 7 olmak üzere 23 oyun sahnelenecek. Bazı oyunların Sabancı Üniversitesi Sahnesi’nde sergileneceği ve 30 Nisan’a dek sürecek festivalde, yurt dışından tiyatro toplulukları katılacak. Almanya’dan Familie Flöz Tiyatro Topluluğu ’Hotel Paradiso’, İspanya’dan Yllana Prodüksiyon ’Simsarlar’, Hollanda’dan Yerli Yersiz Prodüksiyon ’Yerli Yersiz Kabare’, Makedonya Üsküp Arnavut Tiyatrosu ’Macbeth’, Gürcistan Kote Marjinashvilli Devlet Dram Tiyatrosu ’Bir Delinin Hatıra Defteri’ ve ’İsimsiz Yıldız’ adlı oyunlarını sahneleyecek.

Haberin Devamı

‘Umutlarımızı taze tutmalıyız’


‘Sizi kutluyorum’
Festival kapsamında, tiyatro sanatının gelişmesine katkıda bulunmuş ustalara 2005’ten bu yana verilen ’Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ de açılış töreninde sahibini buldu. Ödül, usta sanatçı Erdal Özyağcılar’a sunuldu. Özyağcılar, çok acı günlerden geçildiğini söyleyerek, “Her şeye rağmen dimdik ayakta durup tiyatronun önemini belirtmek için geldiğiniz için ve böyle acı günlerde dahi dik durarak terörü lanetleyerek bu festivali yaptığınız için sizi gerçekten kutluyorum” diye konuştu.