Siyaset ‘Viyana Sözleşmesi ayaklar altında’

‘Viyana Sözleşmesi ayaklar altında’

14.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Hollanda’nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya yönelik tavrını sert dille eleştirdi.

‘Viyana Sözleşmesi  ayaklar altında’

Bozdağ’ın Kanal 24’te yaptığı açıklamalar şöyle:

NAZİZMDEN DAHA FAZLA: Avrupa’da pek çok ülkede seçimler var. Türkiye o ülkelerin seçimlerinde ana malzeme yapılıyor. Hollanda örneğinde olduğu gibi ırkçılardan daha ırkçı, İslamofobi hastalardan daha İslamofobik, yabancı düşmanlığı yapanlardan daha fazla yabancı düşmanlığı, Nazizm savunanlardan daha nazist, faşist uygulamalar isteyenlerden daha fazla faşist bir uygulama ortaya koydu.

KONUŞAMAZ: Bu hastalıkların Avrupa’da sadece bu radikal akımları benimseyenleri değil, farklı noktalarda kendilerini konumlandıran siyasetçileri de hasta ettiğini, rehin aldığını görüyoruz. Eğer bu dalgalara karşı, demokrasi ve insan hakları mücadelesini vermezlerse Rutte de Hollanda’da yakın bir gelecekte konuşamaz.

TALİMAT GELDİ: (Almanya toplantısının iptali) Toplantı için gerekli izinler alınmış... 14.00’te toplantı iptal ediliyor. Belediye, polis yardım ediyor ama vazgeçiliyor. Bu, yukarıdan bir talimat geldi demektir.

İFLAS İLANI: Tartışmasız, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ni ayaklar altına alarak bir suç işlenmiştir hem Viyana Sözleşmesi ayaklar altına alınmıştır. Bu da ayrıca bir suçtur. Hollanda hükümeti bütün bu suçları yaparken, suçüstü yakalanmaktır. Dünyanın gözü önünde köpeklerle, polislerle konsolosluğun önünde vatandaşların üzerine saldırıyorsunuz. Demokrasinin katledilmesi karşısında niye susuyorsunuz?

Haberin Devamı

‘Hollanda kendini bilecek’

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ: Türkiye devleti büyük bir devlet, Türk milleti büyük bir millet. Biz devletimizin onurunu canımızdan hep aziz bildik. 15 Temmuz bunun en son göstergesidir. Köpeklerle, atlarla Türk milletini sindireceğini düşünenler aldanıyorlar. Onurunu koruyacak bir duruş ortaya koyduk. Türk milleti ve Türkiye’nin onuruyla kimsenin oynamasına izin vermeyiz. Hollanda kendini bilecek. Türkiye ile Türk milleti ile boy ölçüşmeye kalkanlar kendi boylarının uzunluğuna bakmalı.

HÜKÜMET DESTEK VERİYOR: Bugüne kadar Hollanda’dan adli süreçler içinde 11 PKK’lı istemişiz, sadece birini vermişler. 5 DHKP-C’li istemişiz, hiçbirini vermemişler. Dediğim rakam son 10 yılın rakamıdır. Bunların hiçbirini vermiyor. Bir yargı sürecinde istenen ama öte yandan yargı sürecinde istenmemiş olmasına rağmen Türkiye’de bir soruşturması yok ama Hollanda’da çok aleni bir şekilde PKK, DHKP-C, FETÖ bütün terör örgütlerinin çalışması, terör propagandası yapması, oralardan terörist devşirip terör örgütüne göndermesi serbesttir.