Siyaset 'Yeni bir kucaklaşmanın başlangıç günü olabilir'

'Yeni bir kucaklaşmanın başlangıç günü olabilir'

02.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ak Parti iktidarına, “Salı günü Türkiye’yi yeni bir kucaklaşmanın başlangıç günü olarak kullanabiliriz. Salı günü süre sınırı olmadan, tüm milletvekillerinin katılımıyla Türkiye’yi bu kaostan nasıl çıkarabileceğimizi, Türkiye’yi cihatçıların geçiş yolu olmaktan, medeniyetler çatışmasının dünyadaki hesaplaşma tahtası olmaktan nasıl kurtarabileceğimizi konuşalım” çağrısında bulundu.

Yeni bir kucaklaşmanın başlangıç  günü olabilir

Özel, dün NTV’de İstanbul katliamına ilişkin olarak şunları kaydetti:

- TÜRKİYE DEVLET DIŞI ODAKLARLA KONUŞMAZ: Terör, tüm dünyaya ne kadar acımasız olduklarını, bu insanlığın biriktirdiği bunca şeyin karşısında nasıl vahşetle duracaklarını bir kez daha gösterdi. İstanbul’da bir yılbaşı kutlamasında bunun yaşanması korkunç bir mesaj. Sadece terörü yapanlar değil, buna uygun zemini hazırlayanlar ve bu atmosferde kimin ne konuştuğuna dikkat etmesi gerekirken, dün gece yaşananlardan önce kimin ne konuştuğunu doğru görmek gerekiyor. Türkiye, komşusundaki rejim değişiklikleri için devlet dışı odaklarla konuşmaz. Yakın coğrafyasında yaşanan sorunlara müdahil oluş biçimi şimdi Avrupa’nın güvenlik sorunu haline gelmiş durumda.

- LAİKLİĞİN ŞEYTANLAŞTIRILMASI: Türkiye, Ramazan’da orucunu tutan, yılbaşı gecesi çocuklarıyla torunlarıyla kestane kızartan, tombala oynayan, bir milli piyango biletini kumar saymayan, içeceği bir duble içkiyi haram görmeyen bir Anadolu Müslümanlığı’nın ülkesi... Son süreçteki en büyük hata şeytanlaştırılan laiklik.

- ÇÖZÜMÜ KONUŞMALIYIZ: Türkiye’nin yeni bir güvenlik konseptine ihtiyaç var. Genlerimizde, kodlarımızda olan toplumsal konseptine geri dönmemize ihtiyacımız var. Demokrasiye sahip çıkmak lazım. Biz bu ülkenin anamuhalefetiyiz, iktidara sesleniyoruz. Salı günü Türkiye’yi bir kutuplaştırmanın başlangıç günü olarak değil de yeni bir kucaklaşmanın başlangıç günü olarak kullanabiliriz. Salı günü süre sınırı olmadan, mekan ve zaman aşan bir müzakere biçimiyle meclisteki tüm milletvekillerinin katılımıyla, gerekli gördükleri her yerde kapalı oturum yaparak, Türkiye’nin bu sorununu Meclis’ten başlayarak nasıl çözeceğimizi konuşalım. Mezhep, etnik gerilimleri konuşalım. Türkiye’yi bu kaostan nasıl çıkarabileceğimizi, Türkiye’yi cihatçıların geçiş yolu olmaktan, medeniyetler çatışmasının dünyadaki hesaplaşma tahtası olmaktan nasıl kurtarabileceğimizi konuşalım. Bunu konuşacak kararlı bir iktidara ihtiyaç var. Yapıcı muhalefet istiyorlarsa, aha da karşılarında.,, İktidar partisine kucaklaşmak, birleştirmek düşer. Türkiye, bir felaketin içinde. Kutuplaştırmadan kurtulmak zorundayız. Birbirini anlayan, birbirindeki farklılığı ülkenin gücü olarak gören bir ülkeyi özlüyoruz, yeniden istiyoruz.