Gündem 2 PKK’lı öldürüldü bir asker şehit

2 PKK’lı öldürüldü bir asker şehit

29.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yoğun kar yağışı ve çetin kış şartları altında operasyonları sürdüren güvenlik güçleri, bir grup teröristle sıcak temas sağladı. Çıkan çatışmada 2 terörist öldürüldü, yaralanan 1 uzman çavuş hastanede şehit oldu

2 PKK’lı öldürüldü bir asker şehit

Tunceli’de, PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu.
Kentte yoğun kar yağışı ve zor koşullarda teröristlere yönelik bir süredir devam eden operasyonlar kapsamında kırsal kesimde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri, bir grup terörist ile karşılaştı. Sıcak temas sağlanan teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada bir uzman çavuş yaralandı. Yaralı uzman çavuş kaldırıldığı Tunceli Devlet Hastanesinde şehit oldu. Operasyonda, 2 terörist öldürüldü.
Karadan ve havadan takviye birliklerin de gönderildiği bölgede, teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik operasyon, yoğun kar yağışı altında devam ediyor.
Eyleme hazırlanıyorlardı
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 3 Aralık’ta düzenlenen operasyonda bir evde ölü ele geçirilen 2’si kadın 4 PKK’lı teröristin, örgütün dağ kadrosundan oldukları ve sansasyonel eyleme hazırlandıkları ortaya çıktı. Teröristlere ait silah ve mühimmatın incelenmesinden, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin konvoyuna ateş açtıkları, Siverek Kaymakamı Vural Karagül’e pusu kurdukları, karakola bombalı saldırı düzenledikleri ve bir muhtarı katlettikleri ortaya çıktı.