Eğitim 2016 E-okul veli bilgilendirme sistemi hakkında ayrıntılı bilgi!

2016 E-okul veli bilgilendirme sistemi hakkında ayrıntılı bilgi!

28.05.2016 - 10:03 | Son Güncellenme:

Öğrencilerin en güncel not bilgileri ve devamsızlık durumu e-Okul ile takip edilebiliyor.Veliler her eğitim günü sonunda çocuğunun okula gidip, gitmediğini veya en yeni sınav sonucunu e-Okul sisteminden öğrenebiliyor. Karne bilgisi de artık e-Okul sisteminden öğrenilebiliyor.

2016 E-okul veli bilgilendirme sistemi hakkında ayrıntılı bilgi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın son yıllarda hızla gelişen teknolojiyi eğitim sitemi içerisinde aktif kullanımı doğrultusunda gerçekleştirmekte olduğu çok sayıda teknoloji odaklı projesi bulunuyor. Bu projeleri arasında özellikle e-Okul sistemi ön plana çıkıyor. Özellikle de Türkiye’de eğitim sisteminin gelişmiş ülke standartlarına ulaştırılması ve öğrencilerin daha interaktif bir eğitim kalitesinden yararlanabileceği teknoloji odaklı eğitim yapısının oluşturulabilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullardaki fiziki teknoloji entegrasyonuna ek dijital hizmetlerde oluşturuluyor. Bu projelerin ve çalışmaların bir ürünü olan e-Okul sistemi ile birlikte Türkiye’de artık öğrencilerin güncel eğitim bilgilerinin yer aldığı merkezi bir eğitim yönetim bilgi sistemi oluşturuldu.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern çağında artık veliler, çocuklarının en güncel okul durumuna ilişkin olarak bilgi alabilmek için çocuğunun okuluna giderek, öğretmenleri ile konuşmaya zaman ayırmak yerine bulunduğu nokta neresi olursa olsun akıllı cihazı veya masaüstü bilgisayarı ile internet üzerinde yer alan e-Okul sistemine giriş yaparak, çocuğunun okul durumu bilgilerini öğrenebiliyor. Velilerin günümüzde bu şekilde son derece pratik ve kolay bir şekilde çocuklarının en güncel okul durumu ile ilgili olarak bilgi alabilme imkanına sahip olabildiği sanal eğitim portalı e-Okul sistemi günümüz eğitim sisteminde oldukça etkin bir rol üstleniyor.

Özellikle günümüzde velilerin belirli aralıklarla çocuğunun okula giderek genel bilgiler alması yerine çocuğunun girmiş olduğu en yeni sınavın dahi sonuçlandığı anda kolay bir şekilde not bilgisini alabiliyor olması velilerin, çocuklarının eğitim yaşamlarında olması gerektiği gibi çok daha aktif bir şekilde yer edinmesini sağlıyor. Bu durum öğrencilerin okul başarılarında önemli bir katkı sağlayabileceği gibi Türkiye’deki eğitim sisteminin çok daha kaliteli standartlara ulaştırılabilmesini sağlıyor. Bu yüzden de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim sistemi içerisinde e-Okul sistemi oldukça aktif bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi sayesinde veliler çocuklarının okuldaki durumları ile ilgili olarak not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, sınav tarihleri, haftalık ders programı, derslerine giren öğretmen bilgileri, sözlü notları ve şube ortalaması gibi bilgileri öğrenebiliyor. En güncel şekilde çocuklarının okul durumu hakkında bilgiler alabildikleri e-Okul sistemi üzerinde veliler ayrıca şube ortalaması ile çocuğunun okuduğu şubedeki genel not ortalamalarına göre çocuğunun bireysel durumunu da net bir şekilde görebilme imkanına sahip olabiliyor.

Bunun dışında internet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı e-Okul sistemi ile öğrencilerin öğrenci fotoğraf bilgisi/güncellemesi, nakil kaydı, ilk kaydı gibi bilgilerin genel düzenleme ve girişleri de gerçekleştiriliyor. Böylelikle öğrencilerin ve velilerin internete erişim sağlayabildiği her noktadan öğrencinin ilk öğretime başladıkları dönemden üniversiteye dek olan eğitim yaşamındaki tüm gelişmesinin kayıt altında bulunduğu bir portaldan kolay bir şekilde merak edilen tüm güncel eğitim bilgilerini öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.