Eğitim 2016 İlkbahar TEOG sınav soruları ve cevapları!

2016 İlkbahar TEOG sınav soruları ve cevapları!

12.05.2016 - 09:41 | Son Güncellenme:

TEOG sınav soruları ve cevapları açıklandı. TEOG sınav soruları ve cevapları ile sınavınızın nasıl geçtiğini öğrenebilirsiniz. TEOG sınav soruları ve cevaplarını inceleyerek TEPG puanınızı yaklaşık olarak hesaplamak da mümkündür.

2016 İlkbahar TEOG sınav soruları ve cevapları

Lise eğitimi almak isteyen her öğrenci ortaokul eğitimini tamamlamalıdır. Ortaokul eğitimini tamamlayan öğrenciler ortaokulun son senesinde yapılan TEOG sınavına girerek lise de okumaya hak kazanabilirler. İyi bir lisede okumak isteyen her öğrenci iyi bir şekilde çalışması gereklidir. TEOG sınavından iyi bir sonuç alan öğrenciler tercihlerini gerçekleştirdikten sonra lisede eğitimlerine başlayabilirler. TEOG sınavı her dönemi gerçekleştirilmektedir. Öğrencilerin son senelerinde gerçekleştirilen bu sınav ilk dönem ve ikinci dönem olmak üzere 2 kez gerçekleştirilmektedir. Bu yapılan iki sınavında ortalamaları alınarak ve öğrencilerin dönem içinde gördüğü derslerinde sınav sonuçları baz alınarak bir puan oluşturulur. Bu puana göre de öğrenciler tercihlerini gerçekleştirerek lise okumaya hak kazanırlar. Bu dönem TEOG sınavları 27 ve 28 nisan tarihlerinde 2 gün olarak gerçekleştirilmiştir. 2 dönem yapılan TEOG sınavına ülkemizde toplam 1 milyon 167 bin 854 öğrenci katılmıştır.

Haberin Devamı

TEOG SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

27 nisan tarihinde yapılan ilk oturumda öğrenciler Türkçe, Matematik ve Din Kültürü derslerinden sınava girdiler. 28 nisan tarihinde yapılan ikinci oturumda ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girildi. Sınava giren öğrencilerin sınav stresi tamamen bitmiştir. Öğrenciler artık heyecanlı bir şekilde sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemektedir. TEOG yani temel eğitimden orta öğretime geçiş sınavına giren öğrencilerin puanları tüm derslerden aldıkları puanların aritmetik ortalaması, o derse ait haftalık ders saati sayısıyla çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu hesaplanan puanların toplamının o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Bu puanlamalar öğrencilerin 8. sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında kullanılacaktır. Öğrencilerin 6, 7 ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8. sınıf ağırlandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Bu şekilde hesaplama işlemleri gerçekleştirilmiştir. Puanlamalar 500 tam puan üzerinden hesaplanacaktır.
TEOG sınavına giren öğrenciler sınav sorularına ve sonuçlarına günümüzde oldukça kolay bir şekilde ulşabilmektedir. Günümüzün oldukça ilerlemiş olan teknolojinin de yardımı ile artık günümüzde her alanda insan hayatı kolaylaşmış durumdadır. Sınav sistemi de teknoloji ile değişmiş durumdadır. Sınavdan sonra sınav sorularının ve sınav sonuçlarının bulunduğu resmi site üzerinden bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın oluşturmuş olduğu birçok internet uygulamasından bir tanesi olan E-Okul beli bilgilendirme sistemi sayesinde öğreneceğiniz bu bilgiler sınav sonuçları açıklandığı zaman işleme girmektedir. Sisteme giriş yapabilmek için ise öğrenciye ait T.C. kimlik numarası ve öğrenci okul numarası bilinmelidir. Sisteme giriş için yazmış olduğunuz bütün bilgileri kontrol ediniz. Bilgilerinizin doğruluğundan emin olduktan sonra açılacak olan sayfa ile güvenlik bilgilerini cevaplamanız gerekecektir. Örneğin; öğrecinin nüfus cüzdanına ait genel bilgiler; cilt numarası veya öğrenci doğum tarihi gibi bilgilerin sorulduğu bu bölümde sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde yazınız. Aynı sayfa üzerinde bulunan resimlerden öğrenciye ait olanı seçerek sisteme girişinizi yapınız. Sisteme giriş yaptığınızda TEOG sınav soruları ve cevaplarına öğrenci menüsü üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz.