Gündem KYK yurt başvuruları başladı! Peki KYK Yurt başvurusu nasıl yapılır?

KYK yurt başvuruları başladı! Peki KYK Yurt başvurusu nasıl yapılır?

16.08.2016 - 15:45 | Son Güncellenme:

Üniversiteyi kazanan öğrencilerin barınma ve maddi ihtiyacı için müracaat edeceği KYK başvurusu başladı. E-Devlet üzerinden yapılacak başvuru esnasında öğrencilerden istenen belgeleri bu haberimizde sizler için derledik. Peki KYK Yurt başvurusu nasıl yapılır?

KYK yurt başvuruları başladı Peki KYK Yurt başvurusu nasıl yapılır

Üniversite sınavı sonuçlarına göre bir programa yerleşen öğrencilerin, maddi ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere müracaat edeceği Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) başvuruları başladı!

Haberin Devamı

KYK YURT BAŞVURULARI NEREDEN YAPILACAK?

Bir üniversite programına yerleşen öğrencilerin barınma ihtiyacı için başvuracağı KYK yurt işlemleri, bugün kullanıma açıldı E-Devlet üzerinden yapılacak başvuru esnasında öğrencilerden okul ve öğrenim bilgilerinin dışında, aile bilgileri (Ailenin mal varlığı, eğitim durumu vs.), e-posta adresi gibi temel bilgiler talep edilebilecek.

Başvuru sırasında, 2016-ÖSYS ile örgün yüksek öğrenim programına kayıt yaptıran öğrencilerin "ÖSYM", 30 Haziran 2016 ve öncesinde bir örgün yüksek öğrenim programına kayıtlı olan öğrencilerin ise "ARASINIF" kutucuğunu işaretlemesi önem taşıyor.

KYK KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN ?

KYK kredi, yurt ve burs başvuruları yakın dönemlerde yapılmaktadır. Dolayısıyla yakın zaman içerisinde bu başvuruları da gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Burs ve öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

İstenecek öncelik belgeleri şu şekilde olacak;

*Şehit çocuğu (Şehit bekar ise bekar kardeşleri) veya gazi çocuğu (İlgili Kurum ve Kuruluşlardan alınacak belge),
*Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu belgelendirenler.(Tam teşekküllü Devlet Hastanesi)
*Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar (Bu durum KYK tarafından araştırılacaktır.)

*Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, (KYK tarafından araştırılacaktır.)
*3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunun 21 nci Maddesi kapsamında ki öğrenciler (Valilikten alınacak belge)
*Milli futbolcular Futbol Federasyonundan alınacak belge (diğer branşlarda milli olmuş amatör sporcular Kurumumuz tarafından T.C Gençlik ve Spor Bakanlığından Milli Sporcu Belgesi.)
*Anne ve babası vefat edenler,(KYK tarafından Mernis'den alınmaktadır.)

Haberin Devamı

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun da yönlendireceği E-Devlet üzerinden yapılabilecek başvurular için, adayların öncelikle bir E-Devlet şifresine ihtiyaçları olacaktır.

Yukarıdaki bağlantıya tıklayarak E-Devlet şifrenizle giriş yapacağınız sistem üzerinden yurt başvuru sayfası karşınıza gelecek. Bu sayfada aşağıda bizim de belirttiğimiz uyarılarla karşılaşacaksınız. Bu uyarıları okuduktan sonra aşağıdaki "Kabul ediyorum"u işaretleyip, "Devam et" butonuna tıklayınız.

*Ardından açılacak olan kimlik bilgilerinizin yer aldığı sayfayı teyit ettikten sonra yeniden "Devam et" butonunu tıklayınız. Eğer burada bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız, aynı sayfada yer alan "Kimlik bilgilerim" linkine tıklayarak düzeltme talebinde bulununuz.

*Bundan sonraki adımlarda ise, Öğrenim Bilgileri, Bilgilendirme Mesajı, Adres Bilgileri, Özel Durum Bilgileri, Aile Bilgileri, Önizleme, İşlem Sonuç gibi bilgiler sırasıyla sizden talep edilecek. Bu bilgileri de sisteme girdikten sonra yurt başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

YURT BAŞVURULARI DEĞERLENDİRİLMEYECEK ÖĞRENCİLER

1.Örgün Eğitime kaydı olmayan öğrenciler,
2.Kurum veya diğer resmi kuruluşların yurtlarından "Süresiz çıkarma cezası" veya öğretim kurumlarından 6 aydan fazla uzaklaştırma cezası almış öğrenciler,
3.Zorunlu staj hariç asgari ücretin üzerinde ücretle bir işte çalışan öğrenciler,
4.Sabıka kaydı bulunan öğrenciler (Taksirli suçlar hariç),
5.Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olan öğrenciler,
6.Ailesinin ikametgâhı okulun bulunduğu belediye sınırları içerisinde bulunan öğrenciler (İstisnalar için TIKLAYINIZ).

BAŞVURUDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
1.Başvurunuzu yaparken her alanı dikkatlice inceleyip kavradıktan sonra cevaplayınız.
2.Hatalı, eksik bildirim, gerçeğe aykırı beyan yurda girmenizi engelleyeceğinden bildirimlerinizi gerçeğe uygun yapınız.
3.Kimliğiniz ile ilgili bilgileri, nüfus cüzdanınıza bakarak cevaplayınız.
4.Bekârsanız anne ve/veya babanızın, evli iseniz kendinizin ve/veya eşinizin gelirleri diğer kamu kurum ve kuruluşlarından teyit edileceğinden bilgileri tam ve doğru olarak giriniz.
5.Başvuruda bulunduktan sonra başvuru bitim tarihine kadar bilgilerinizde güncelleme yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yurtlarda Barındırma Koşulları :

Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmak,
Şehir içi nakil araçlarından yardımsız faydalanamayan görme engelli, felçli, bir kolu veya iki kolu veya bacağı olmayan, skolyoz hastaları olan öğrenciler hariç; öğrencinin ailesinin yurdun bulunduğu şehrin belediye sınırları dışında ikamet etmesi.
Taksirli suçlar hariç, sabıka kaydı bulunmamak,
Kurum veya diğer resmi kuruluşların yurtlarından “ Süresiz çıkarma cezası” almamış olmak,
Yabancı Uyruklu öğrenciler için emniyet makamlarından alacakları oturma izin belgesi ile pasaportunun tasdikli fotokopisini vermek,
Tatil dönemlerinde geçici olarak en fazla 120 gün çalışan veya ücretli staj yapanlar dışında, en az asgari ücret düzeyinde ücretle sürekli bir işte çalışmaması veya sürekli geliri olmaması,
Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olmaması,