Gündem 2016 yılına ait vergi borcunuzu sorgulayın!

2016 yılına ait vergi borcunuzu sorgulayın!

06.05.2016 - 10:56 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama işlemi ile devlete olan borcunuzu öğrenebilirsiniz. Vergi borcu sorgulama işlemi ile her türlü vergi türünü sorgulamanız mümkündür. Vergi borcu sorgulama işleminin nasıl yapıldığını yazımızdan öğrenebileceksiniz.

2016 yılına ait vergi borcunuzu sorgulayın

Günümüzde artık bir çok işlemi teknolojinin gelişmesi ile daha kolay bir şekilde yapıyoruz. Ve teknolojinin gelişmesi gün geçtikçe daha çok artmaya başlamıştır. Gelişen bu teknoloji sayesinde insan hayatı da daha kolay bir hale gelmiştir. Örnek olarak verir isek gerekli olan işlemlerimi ilgili kurumlara gidip daha önceki dönemlerde saatlerce süren işlemler ve de sıra bekleme zahmeti var idi. Ama şimdi dijital platform sayesinde çok kolay bir şekilde yapılması gereken işlemlerimi internet üzerinden> yapabilmek için ilk olarak gelir idaresi başkanlığının internet sistemi üzerinden oluşturmuş olduğu internet verdi dairesi sayfasında yer almakta olan vergi borç sorgulama sayfasına girmeni gerekmektedir. Daha sonra ise açılmakta olan sayfada bulunan ve biden doldurmamı istenen formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmamı gerekmektedir.

VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Form üzerinde bulunmakta olan sizden istenen bilgiler TC kimlik numaranı, nüfus cüdanı seri no, anne, baba, eş ve ya çocuk gibi yakınlarınızın TC kimlik numarası ya da onların yerine annenizin kılık soyadının ilk ve de ikinci harflerini ilgili alanlara yamanı gerekmektedir. Daha sonrasında ise sayfa üzerinde bulunmakta olan güvenlik resimdeki kodu doğru ve eksiksiz girmeni gerekmektedir. Doğru bir şekilde yaptığınıza inanıyor iseniz işlemlerinizi onaylamak amacı ile tamam yazısına tıklamanı gerekmektedir. Böylece internet yardımı ile işleminizi kolay ve pratik bir şekilde yapmış olacaksınız. Şifreli olarak vergi borç sorgulama işlemi için ise e- devlet sisteminden yapılmaktadır. İlk olarak e- devlet sitesine girmeni gerekmektedir. Tabiki de bu işlemi yapabilmek için bir e- devlet şifreni olması gerekmektedir. E- devlet sistemine giriş yapmanı için ve buradan vergi borç sorgulama işlemini yapabilmeni için e- devlet şifresi almanı gerekmektedir. E- devlet şifresi almak oldukça kolay bir işlemdir. E- devlet şifresi almak için ilk olarak sizlere en yakın herhangi bir PTT şubesinden kimlik kartını ile ya da tc kimlik numaranı ile 2 TL işlem ücreti vererek size özel kapalı bir zarfta e- devlet şifresi almanı mümkün olacaktır. E- devlet şifresi aldıktan sonra direkt olarak e- devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Sistem otomatik olarak PTT şubesinden aldığını şifreyi değiştirmenizi isteyecek sistemden sie uygun bir şekilde şifreyi değiştirmeni gerekmektedir. Daha sonra bu şifre ile e- devlet sistemi üzerinden vergi borç sorgulama işlemi yapmak mümkündür.

Yazarlar