Gündem EKPSS 2018/2 tercih kılavuzu yayınlandı! EKPSS tercihleri nasıl yapılır?

EKPSS 2018/2 tercih kılavuzu yayınlandı! EKPSS tercihleri nasıl yapılır?

29.11.2018 - 16:53 | Son Güncellenme:

ÖSYM, binlerce adayın merakla beklediği EKPSS tercih kılavuzunu yayınladı. EKPSS tercihleri ne zaman yapılacak? İşte merak edilen soruların cevapları...

EKPSS 2018/2 tercih kılavuzu yayınlandı EKPSS tercihleri nasıl yapılır

EKPSS tercihleri başladı. Binlerce engelli adayı yakından ilgilendiren EKPSS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından adaylara duyuruldu. Atama yapılacak ilköğretim/ortaokul/ilkokul düzeyi kadrolar Tablo-1’de, ortaöğretim düzeyi kadrolarTablo-2’de, ön lisans düzeyi kadrolar Tablo-3’de, lisans düzeyi kadrolar Tablo-4 şeklinde adaylara sunuldu. Peki EKPSS tercihleri nasıl yapılacak?

Haberin Devamı

EKPSS TERCİHLERİ HANGİ TARİHLER ARASINDA ALINACAK?

EKPSS tercih kılavuzunun bugün yayımlanmasının ardından adaylar bugün itibariyle tercih işlemlerini ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirebilecek. Başvurular 7 Aralık 2018 tariihinde saat 23:59'da sona erecek. Adaylar eğitim düzeyine göre belirlenen tablolarda kendilerine ait ayrılan kontenjan ve meslek gruplarına erişebilecek

TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

EKPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar EKPSS başvurularını ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini girdikten sonra gerçekleştirebilecek. Tercih işlemleri 7 Aralık'ta sona erecek.

ÖSYM TARAFINDAN BELİRLENEN BAŞVURU ŞARTLARI ŞU ŞEKİLDE;

İlan edilen kadrolara atanmak için başvuracak adayların aşağıdaki genel şartlara tercihlerin son günü itibarıyla sahip olmaları gerekmektedir:

Haberin Devamı

1) Türk vatandaşı olmak (5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28’inci maddesi gereğince Mavi Kart sahibi olup Mavi Kartlılar Kütüğüne kayıtlı adaylar bu kılavuzda yer alan kadrolara başvuramazlar.).

2) 18 yaşını tamamlamış olmak (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının tercih işlemlerinin son günü itibariyle alınmış olması gerekmektedir.).

3) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

4) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak.

5) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

Haberin Devamı

6) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak. (Askerde bulunan adaylar tercih yapabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir.)

7) Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinde; “Engelli: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri,…ifade eder.” hükmü gereğince en az %40 ve üzerinde çalışabilir engelli olmak.

8) Tercih edilecek kadrolar için aranan diğer başvuru ve atanma şartlarını taşımak.