Gündem 2019 LGS ne zaman yapılacak? MEB LGS sınav tarihi...

2019 LGS ne zaman yapılacak? MEB LGS sınav tarihi...

20.04.2019 - 09:38 | Son Güncellenme:

LGS ne zaman yapılacak? 17 Nisan itibariyle sona eren LGS başvurularının ardından öğrenciler sınavın ne zaman yapılacağını merak ediyor. MEB, 2019 LGS tarihini duyurdu.

2019 LGS ne zaman yapılacak MEB LGS sınav tarihi...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8. sınıfta öğretim gören öğrencilere uygulanacak olan LGS için tarih belli oldu.

Haberin Devamı

SINAV GİRİŞ BELGELERİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Öğrencilerin fotoğraflı sınav giriş belgesi, 22 Mayıs 2019'dan itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecek.

LGS NE ZAMAN YAPILACAK?

LGS1 Haziran 2019'da yapılack. İki oturum olarak düzenlenecek sınav, 8. sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. Sınav, iki bölüm halinde ve aynı gün uygulanacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak.

Türkiye saatiyle birinci oturum 9.30'da ve ikinci oturum 11.30'da başlayacak. Merkezi sınav başvuruları isteğe bağlı olacak ve sınava katılmak isteyenler, başvurularını bugünden itibaren 14 Nisan'a kadar elektronik ortam üzerinden öğrenim gördükleri okullara yapacak.

Haberin Devamı

Birinci oturumda, 8'inci sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden sorular yöneltilecek.