Dünya ABD’de üniversitede silahlı saldırgan paniği

ABD’de üniversitede silahlı saldırgan paniği

28.11.2016 - 19:09 | Son Güncellenme:

ABD’nin Columbus kentindeki Ohio Devlet Üniversitesinde silahlı saldırganın öğrencilerin üzerine ateş açması nedeniyle 10 kişinin yaralandığı bildirildi.

ABD’de üniversitede silahlı saldırgan paniği

ABD'nin Ohio eyaletine bağlı Columbus kentinde bulunan Ohio Eyalet Üniversitesi'ne bağlı kampüste öğrencilere saldıran ve 10 kişiyi yaraladıktan sonra yakalanan teröristlerin kampüste arabalarını insanların üzerine sürdükten sonra silah ve bıçakla saldırıya geçtikleri belirtildi.

Haberin Devamı

Fen ve mühendislik malzemelerinin bulunduğu Watts Hall kısmında silah seslerinin duyulması üzerine okul yönetimi kampüste bulunanlara kendilerine sığınacakları yer bulmaları yönünde sesli anons yayınladı.

Öğrencilere sosyal medya üzerinden uyarı

Üniversite, sosyal medya üzerinden de öğrenci ve yöneticilere uyarıda bulundu. Resmi Twitter hesabı üzerinden kampüste eli silahlı bir şahsın bulunduğunu bildiren üniversite, “kaç, saklan ve karşı koy” şeklinde paylaşımda bulundu.

Bir sonraki paylaşımda ise kampüstekilerin, polisin direktiflerine uymaları çağrısı yapıldı.

Olay yerinde bulunan Columbus itfaiye birimi yetkilileri, saldırıda en az 8 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralananlardan 2'sinin hayati riskinin bulunmadığı belirtilirken diğer 6ı kişiye dair henüz bilgi verilmedi.

Haberin Devamı

Saldırgan etkisiz hale getirildi

Olay yerine çok sayıda güvenlik ekibi sevk edilirken, yerel medya saldırganın kampüste etkisiz hale getirildiği haberlerini veriyor.

Columbus kampüsünde sadece 60 bin öğrencisi bulunan Ohio Devlet Üniversitesi, ABD’nin en büyük üniversiteleri arasında yer alıyor.

ABD'nin Columbus kentindeki Ohio Devlet Üniversitesi'nde 11 kişiyi yaraladıktan sonra polis tarafından silahla vurularak öldürülen saldırganın, aynı üniversitede öğrenim gören Somali doğumlu 18 yaşındaki Abdülrezak Ali Artan olduğu bildirildi.

Saldırgan öğrenci çıktı

Ohio eyaleti polis yetkilileri, olaya ilişkin düzenledikleri son basın toplantısında, saldırının Somali asıllı üniversite öğrencisi Artan tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti.

Yetkililer, saldırgan Artan'ın kampüsteki polis memuru Alan Horujko tarafından silahla öldürüldüğü bilgisini verdi.

Olayda terör şüphesi olup olmadığının araştırıldığını ifade eden yetkililer, araştırmaya Federal Araştırma Bürosunun (FBI) da dahil olduğunu duyurdu.

Saldırının ardından ilk belirlemelere göre yaralı sayısını 9 olarak açıklayan yetkililer, olayda 11 kişinin yaralandığı bilgisini de paylaştı.

Üniversiteden olayla ilgili yapılan ilk açıklamada, saldırganın silah kullandığı uyarısında bulunularak, kampüsteki kişilerin güvenli bir yere geçmeleri çağrısı yapılmıştı. Ohio polisi ise aracını kampüsteki yayalara doğru süren saldırganın daha sonra kasap bıçağıyla bazı kişileri yaraladığı bilgisini vermişti. Üniversite yönetimi, kampüste güvenliğin sağlanmasının ardından "saklanın" uyarısının kaldırıldığını duyurmuştu.