Advertorial Amgen'ın Kapsayıcı Kariyer Yolculuğu: WE2 - Sıra Dışı Kadın Liderler Girişimi
Sponsorlu

Amgen'ın Kapsayıcı Kariyer Yolculuğu: WE2 - Sıra Dışı Kadın Liderler Girişimi

06.03.2024 - 11:41 | Son Güncellenme:

Biyoteknoloji şirketi Amgen’ın insan hakları ve çeşitlilik zeminine dayanan İK politikasının temelinde “Amgen’daki her iş ve her Amgen çalışanı önemlidir” bakış açısı yer alıyor. Özellikle kadın gücünün katma değerinin bilinci ile bu alanda ilham yaratmaya odaklanan Amgen, kadınların işgücüne katılımını teşvik ediyor.

Amgenın Kapsayıcı Kariyer Yolculuğu: WE2 - Sıra Dışı Kadın Liderler Girişimi

Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kapsayıcılığı şirket kültürünün merkezine koyan Amgen, “WE2 – Sıra Dışı Kadın Liderler” girişimi ile çalışanların birbirini desteklediği ve geliştirdiği eşitlikçi bir iş ortamı oluşturmayı hedefliyor. WE2 girişimi hem şirketin geleceğini şekillendirecek güçlü kadın lider sayısını artırmak hem de kadın çalışanları liderlik yolculuklarında desteklemek üzere yürütülen bir program. Amgen bu program ile global, bölgesel ve lokal olarak kariyer gelişimi, toplumsal cinsiyet eşitliği ve network alanlarında çalışanlarına gerekli ortam sağlıyor. Farklı departmanların erkek ve kadın çalışanlarından gönüllü temsilcilerin yer aldığı WE2 girişimi ile Amgen, çalışanlarının profesyonel tutkularını takip etmeleri ve potansiyellerini ortaya çıkarmaları için kendi yol haritalarını çizmelerine olanak tanıyor.

“YÖNETİM EKİBİMİZDEKİ KADIN YÖNETİCİ ORANI YÜZDE 40”

Amgen Türkiye Genel Müdürü Güldem Berkman, “Bugün Amgen’daki toplam çalışan kadın oranı da yönetim ekibimizdeki kadın yönetici oranı da yüzde 40. İş dünyası artık bu durumun öneminin farkında. Günümüzün iş modelleri ayrımcılığı kabul etmiyor. Cinsiyeti öne çıkaran eski anlayış değişiyor, bir işin en iyi şekilde yapılması için gereken yetenekler önem kazanıyor. Toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik projelerin gün geçtikçe arttığını görüyoruz. İş dünyası; kadın istihdamını destekleyen iş birliklerini ve faaliyetleri önemsiyor. Liderler olarak WE2 gibi güçlendirme programları ile kadın çalışanlarına gerekli ortamı sunmalıyız. Güçlü kadın liderler yetiştirmek ve kadın çalışanların iş-yaşam dengesini gözetecek çalışmalar yürütmek bu dönemde çok önemli” dedi.

TUR-NP-0324-80002

Bu dosya Sağlık Adası Medya tarafından yayına hazırlanmıştır.

Amgenın Kapsayıcı Kariyer Yolculuğu: WE2 - Sıra Dışı Kadın Liderler Girişimi


İlandır