Siyaset Ak Parti grubunda Erdoğan konuşacak

Ak Parti grubunda Erdoğan konuşacak

25.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni süreçte Meclis’e gideceğini, partisinin salı günkü grup toplantılarında konuşacağını, buna mani bir hal olmadığını söyledi. Erdoğan kabine değişikliğine de Başbakan Yıldırım’la değerlendirerek karar vereceklerini kaydetti

Ak Parti grubunda  Erdoğan konuşacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel seyahatinin ardından son değerlendirmelerini yaparak Ak Parti MYK’yı açıklayacağını, kabine değişikliğini ise “Başbakan ve Genel Başkan vekili olarak Binali Bey’le de bunların değerlendirmesini yapacağız. Olması gereken, yapılması gereken bir şey varsa da onları zaten kararlaştırıp adımlarını atarız” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin siyasette FETÖ temizliği yapılmadığı yönündeki açıklamaları ile benzer açıklamaların anımsatılması üzerine “Siyasette bu temizliğin yapılmadığını iddia eden bunu somut olarak ortaya koyması lazım...

AK Parti’ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddine değil. Önce bunlar kendi içindeki işleri ile uğraşsınlar onları temizlesinler” diye konuştu.

Erdoğan, Brüksel ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda ziyaretinin kapsamına ilişkin açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, şunları söyledi:

- BAKANLARDAN YOL HARİTASI İSTEYECEĞİM: Bizim A takımı, B takımımız yok. Bu seçilenlerin hepsi A takımıdır, hiçbir ayrım yok. İnşallah seyahatten sonra değerlendirmelerimizi yapıp Merkez Yürütme Kurulumuzu (MYK)belirlemiş olacağız. Belirledikten sonra da geleceğe yönelik ne gibi adımlar atılacak ve bütün bakan arkadaşlarımızdan şöyle altıncı ayın sonuna kadar, yıl sonuna kadar devam edecek bir yol haritasını isteyeceğim. Tüm bakanlıklar yıl sonuna kadar neler yapacaklar, bir yol haritasını bizim önümüze koymalı. Bu yol haritası 2019’a kadar devam edecek bir yol haritası olacak.

Haberin Devamı

- BİNALİ BEYLE KARARLAŞTIRACAĞIZ: (Kabine değişikliği yorumları) Başbakan ve Genel Başkan vekili olarak Binali Bey’le de bunların değerlendirmesini yapacağız. Olması gereken, yapılması gereken bir şey varsa da onları zaten kararlaştırıp adımlarını atarız.

- GRUP TOPLANTILARINA KATILIRIM: Parlamentodaki özellikle toplantılarımızı yaptığımız salı toplantıları dışında tabi ki parlamentoya gideriz, grup odamızda bulunuruz ama tabi ki Meclis salonuna girmek gibi bir durumumuz olmaz. Böyle bir şuanda benim konumum yok. Ama diğer boyutlarıyla bütün grup toplantıları olsun grup salonu olsun buradaki çalışmalara katılıp hatta oralarda haftalık konuşmalarımızı da yaparız, ona mani bir hal yok.

- KENDİ İÇİNDEKİLERİ TEMİZLESİNLER: (Siyasette FETÖ temizliği yapılmadığı iddiaları) Siyasette bu temizliğin yapılmadığını iddia eden bunu somut olarak ortaya koyması lazım. Hep söyleriz, hukukta bir kaide var, ‘Müddei, iddiasını ispatla mükelleftir.’ Kimse bu söyle. Kalkıp İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın damadını söylüyorsan, tamam bu konu yargıyla alakalı bir konu.

Haberin Devamı

Yargı bu arada şu anda denetimli serbestlik kararı vermiş, bunun beraatine karar vermemiş. Yargılama süreci devam ediyor ve denetimli serbestlikle bırakılmış vaziyette. Dolayısıyla bu yargıyla alakalı bir sorun.

Bunu kalkıp da şu anda siyasi partinin içerisinde herhangi bir konumu, görevi, yeri olmadığı halde bu şekilde, yani AK Parti’ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddine değil. Önce bunlar kendi içindeki işleri ile uğraşsınlar onları temizlesinler.

‘AB bizim olmazsa olmazımız değil’

Biz elimizden gelen her şeyi A’dan Z’ye yapıyoruz. Ne gerekiyorsa müktesebat içerisinde bunları yerine getirmeye çalışıyoruz. Ama karşıdan da tabi bunun karşılığını bekliyoruz. Şimdi bunları arkadaşlarımız kovalamaya devam edecekler. Bizim AB’den kopmak diye bir derdimiz yok, ama AB’nin de kendi üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir. AB Türkiye’yi kendi kapısında adeta dilenci mesafesinde göremez, böyle bir hakkı da yok. Bizim onlara anlatacağımız bu. Yani siz Türkiye’den ne bekliyorsunuz, ne istiyorsunuz. 54 yıl oldu hala neyi bekliyorsunuz. Ben şunu biliyorum, ‘AB Türkiye kendi çekilsin’ bunu bekliyor havasında. Biz de diyoruz ki ‘böyle bir şey varsa kararı siz verin.’ Kararı siz verirseniz işinizi zorlaştırmayız. Olay bu. Bizim de olmazsa olmazımız da değil yani bunu da bilmemiz lazım.

Haberin Devamı

- GÜLE GÜLE DERİZ: (Alman askerlerinin İncirlik üssünden çekilmesi tartışmaları) Bu konuyla alakalı bize gelmiş bir şey yok. ‘Biz Ürdün’e gidiyoruz, gitmiyoruz’, buna benzer bize ulaşmış herhangi bir şey yok. Böyle bir şey de eğer yapacak olurlarsa bizim için çok da böyle önemli bir sorun değil bu. Giderlerse biz ‘güle güle’ deriz, başka bir şey değil.

- ALMANLARIN FETÖ’CÜ SUBAYLARA SAHİP ÇIKMASI: FETÖ’cü subaylar konusu Almanya’nın sorunu. Almanya bu tür şeyleri yapmaya devam ederse, zaten alışmış onlar teröristleri kabule, 10 tane daha terörist kabul etmiş olur. Biz de tabi kovalamaya devam ederiz.

Haberin Devamı

- BLOKE EDEN BLOKE OLUR: (Türkiye’nin Avusturya’ya NATO vetosu) Çok kısa. Bloke eden bloke olur, olay bu kadar basit.

Ruhani’yi tebrik etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’yi tebrik etti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Erdoğan, Ruhani’yi telefonla arayarak, yeniden seçildiği görevinde başarılar diledi. Görüşmede, iki lider, Türkiye-İran ilişkilerini daha ileriye taşıma konusundaki kararlılıklarını vurguladı. İran’da 19 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ruhani, yeniden Cumhurbaşkanlığı’na seçilmişti.