Siyaset AK Partili Aydın'dan CHP'yi kızdıracak muhalefet tanımı

AK Partili Aydın'dan CHP'yi kızdıracak muhalefet tanımı

07.11.2012 - 12:43 | Son Güncellenme:

.

AK Partili Aydından CHPyi kızdıracak muhalefet tanımı

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın CHP’nin “ana” muhalefet yerine, “an”a muhalefet yaptığını öne sürdü.

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekili ve Siirt Milletvekili Ahmet Aydın tv8’de gazeteci Erkan Tan’ın sorularını yanıtladı. Muhalefetin siyaset, proje üretemediğini, Türkiye’nin önemli meselelerine çözüm getirip iktidarı sıkıştıramadığını öne süren Aydın, “Muhalefet sadece inkârcılık üzerine muhalefet yapıyor. Ana muhalefet an’a muhalefet yapıyor. O anın getirdiği ne varsa ona muhalefet yapıyor” dedi.

-“KILIÇDAROĞLU’NUN NE GÖZLERİ GÖRÜYOR, NE KULAKLARI DUYUYOR!”-

Fitch’in Türkiye’nin yatırım yapılabilir ülke seviyesine gelmesinden Türkiye’nin bu derecede büyüyüp, geliştiğini, kalkındığını bütün dünya ve milletin gördüğünü belirten Aydın, “Görüyor ki bize yüzde 50 oy veriyor. Bir türlü muhalefet partileri bunu görmek istemiyor. Hani denir ya; gözleri vardır görmezler kulakları vardır duymazlar. Kılıçdaroğlu’da aynen böyle. Ne gözleri görüyor, ne kulakları duyuyor” iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

AK Partili Aydın Türkiye’nin işsiz sayısına bakıldığında ekonomik krize rağmen, dünyanın en büyük ülkeleri iflasın eşiğine gelmişken, en büyük bankalar batarken Çin’le birlikte dünyanın en çok büyüyen iki ekonomisinden biri olduğunu ve işsizliği ciddi manada azalttığını bildirdi. Yüzde 11.5’dan alınan işsizliği yüzde 8’lere düşürdüklerini, siyasete ve siyasetçiye güvenmeyen, geleceğinden emin olmayan, insanlık tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşayan, IMF’nin kapılarında borç “dileyen”, kredibilitesi düşük olduğu için borç almakta sıkıntı yaşayan ülkeden IMF’nin borçlarını silen, IMF’ye borç veren bir ülke oluşturduklarını belirten Aydın şöyle devam etti:

“Fitch hak ettiğimiz yükseltmeyi yapamadı. Dün de Sayın Başbakanımız ifade verirken ‘Bu bile yetersiz ama iyiye doğru atılan bir adım dedi. Bunu bile yeterli görmüyoruz aslında, ekonomimiz çok daha iyi bir konumda şuanda. Daha objektif olurlarsa, kredi notumuzu biraz daha yükseltmeleri gerektiğini düşünüyoruz.”

-“EN CUMHURİYETÇİ PARTİ AK PARTİ”-

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın “Türkiye AK Parti iktidarına kadar hep korkularla idare edilmiş. Bunlar hep istismar edilmiş. Milliyetçilik eğer milletine hizmet etmekse biz milliyetçiyiz. Ama birileri milliyetçiliği hep istismar etmiş. Bir takım reformlarda, değişimlerden uzak tutup, o korkularla hareket etmiş. Bir başkası Cumhuriyetçiliği ele almış salt kendi elinde görmüş. En cumhuriyetçi parti AK Parti’dir. Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıran parti AK Partidir. Cumhuriyetin içini boşaltmışlardı. Biz içini doldurduk” dedi.

Haberin Devamı

-“KAPATILAN BELEDİYELERİN ÇOĞU AK PARTİLİ”-

Eğer bir belediye başkanının yeniden seçilmek istiyorsa oralara hizmet götürmek zorunda olduğunu kaydeden Aydın “Mükellefiyeti var. O köylerimizin meraları ormanları korunuyor. 5 yıl boyunca o bölgelerimizin vergi alınmayacak. Muhalefet kasıt yapıyor ama halkımızdan da bilgi eksikliği olanlar var. Muhalefet çarpıtıyor. İçeriğini doğru aktarmıyor” dedi. Aydın, nüfusu 2 binin altında olan belde belediyelerin hepsinin kapatıldığını anlatırken, “İki farklı husus var büyükşehir yapılacak olan belde belediyelerin hepsi kapatılıyor ki bunların %60’ı AKP’nin. Diğer 52 ilde de nüfusu 2 binin altında olan bütün belde belediyeler kapatılıyor ki bunun da çoğu AK Partili. Öyle bir algı oluşturulmaya çalışılıyor ki sanki başkanlık sistemi geldi ve Türkiye fedarilizme bölündü. Federasyonlar oldu. Federalizm olmadan da başkanlık sistemini uygulayabilirsiniz. Başkanlık sisteminde daha güçlü bir parlamento var. Mevcut parlamenter sistemde cumhurbaşkanının parlamento fesih yetkisi var, ama başkanlık sisteminde yok” dedi.