Teknoloji Steam Kullanıcılarına Büyük Şok

Steam Kullanıcılarına Büyük Şok

21.04.2016 - 14:01 | Son Güncellenme:

Dün geç saatlerde bir grup kullanıcı Steam cüzdanlarında bulunan paranın bilgileri dışında küçük bir miktar arttığını fark etti.

Steam Kullanıcılarına Büyük Şok

Steam kullanıcılarının paranın nereden geldiği hakkında hiçbir fikirleri yoktu. Valve‘ın oyun platformu hacklemelere, hesap hırsızlığına yabancı olan bir platform değil. Neyse ki bu sefer korkulan bir şey olmadı.

Haberin Devamı

İlk olarak kullanıcıların hesabına nereden geldiği belli olmayan 5 dolar yüklendi. Mailde ise bu paranın Valve Mastercard üzerinden geldiği görünüyordu. Valve’in satın alınan oyunları iade etme hakkı çok uzun zaman önce gelmedi. Ancak bu gibi durumlarda Valve iade edilen oyunun parasını kullanıcının cüzdanına değil banka hesabına yatırılıyordu. Platform üzerinde oyuncuların bir başka oyuncuya cüzdanındaki parayı transfer etme gibi bir seçenek yok.

Hesabına para yüklenen kullanıcıların çoğu bir yanlışlık olduğunu düşünüp parayı harcamadı. Ancak bu olaydan saatler sonra cüzdanlarına para gönderilen kullanıcıları Valve tarafından bir e-posta aldı. Steam üzerinden Dark Souls III ve Steam kontrolcüsü paketini alan kullanıcılara indirim uygulanması gerekirken uygulanmadı ve oyuncular bu pakete 5 dolar fazla ödedi. Fazla para ödeyen kullanıcılara paraları bu şekilde iade edildi.

Haberin Devamı

İlk başta platformun yine güvenlik protokollerinde bir açık olduğu düşünülse bile bu olay sadece iletişimin yanlış zamanda yapılmasından kaynaklandı. Yine de bir çok platform gibi günler, haftalar hatta aylar yerine Valve’ın aynı gün içerisinde gerekli açıklamayı yapması kullanıcıları sevindirdi. Bir çok şirketin yaşanan problemlerde açıklama yapmak yerine sessiz kalmayı tercih etmesinden kaynaklanan problemler Valve kullanıcılarının pek alışkın olmadığı problemlerden bir tanesi.