Ekonomi Akbank'a "Türkiye'de Yılın Borçlanma İşlemi Ödülü"

Akbank'a "Türkiye'de Yılın Borçlanma İşlemi Ödülü"

16.03.2017 - 09:48 | Son Güncellenme:

Akbank'ın Ağustos 2016'da başarıyla yenilediği 1,2 milyar dolar büyüklüğündeki sendikasyon kredisi, dış borçlanma alanında Global Capital'in "Türkiye'de Yılın Borçlanma İşlemi Ödülü"nü kazandı

Akbanka Türkiyede Yılın Borçlanma İşlemi Ödülü

Akbank'ın Ağustos 2016'da başarıyla yenilediği 1,2 milyar dolar büyüklüğündeki sendikasyon kredisi, dış borçlanma alanında Global Capital'in "Türkiye'de Yılın Borçlanma İşlemi Ödülü"nü kazandı.

Haberin Devamı

Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, dış borçlanma alanındaki en önemli araştırma ve yayın gruplarından biri olan Global Capital'ın düzenlediği Syndicated Loans, Leveraged Finance and Private Placement Awards ödülleri Londra'da açıklandı.

Sonuçların tamamıyla uluslararası bankaların oyuyla belirlendiği ödül töreni, uluslararası bankaların üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti. Akbank 2016 Ağustos ayında imzaladığı 1,2 milyar dolar büyüklüğündeki sendikasyon kredisi ile "Türkiye’de Yılın Borçlanma İşlemi Ödülü"nün sahibi oldu. Londra’da gerçekleşen ödül törenine Akbank Hazineden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Rota katıldı.

Kerim Rota, konuya ilişkin değerlendirmesinde, 2016 Ağustos sendikasyonunu Türkiye'de beklenmedik gelişmelerin yaşandığı, piyasa şartlarının zorlu olduğu bir dönemde gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Ülkemiz için kritik bir dönemde imzaladığımız 1,2 milyar dolarlık sendikasyon kredimizle, yüzde 100'ün üzerinde talep toplayarak önemli bir yurt dışı finansman sağladık. Ayrıca, jeopolitik risklerin yüksek olduğu böylesi zorlu bir dönemde dahi sendikasyonun bir yıllık diliminin yanına 3 yıllık uzun vadeli bir dilimi de ekledik. Bu başarı, yatırımcıların o dönemdeki zor koşullara karşın Türk ekonomisine, bankacılık sektörünün sağlamlığına ve Akbank'ın başarılı performansına olan inancını bir kez daha teyit etmiş olması açısından da bizi çok mutlu etti. Global Capital'in bu prestijli ödülünü kazanmamız sendikasyon kredimizin başarısının diğer önemli göstergesi oldu. Törende ödül kazanan tek Türk bankası olmaktan gurur duyuyoruz."

Yazarlar