Gündem AKP'den HSYK Seçimi Öncesi Manidar Hamle

AKP'den HSYK Seçimi Öncesi Manidar Hamle

09.09.2014 - 11:57 | Son Güncellenme:

Bekir Bozdağ Hakim ve Savcıların maaşlarına zam yapılacağını duyurdu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ilk derece mahkemelerinde görev yapan hakim ve savcılara 1155 TL zam yapılacağını açıkladı. Yapılan zammın adalet personeline değil sadece HSYLK seçiminde oy kullanacak olan Hakim ve Savcılara yapılması ise dikkatlerden kaçmadı.

AKPden HSYK Seçimi Öncesi Manidar Hamle

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ilk derece mahkemelerinde görev yapan hakim ve savcılara 1155 TL zam yapılacağını açıkladı. Yapılan zammın adalet personeline değil sadece HSYLK seçiminde oy kullanacak olan Hakim ve Savcılara yapılması ise dikkatlerden kaçmadı.

Bozdağ, hakim ve savcılara yönelik maaş zammı, sicil affı, hukuk fakültelerinde idari yargıda görev yapan ancak hukuk fakültesi mezunu olmayan hakim ve savcıların bu fakültelerde sınavsız okuma hakkını düzenleyen yasa tasarısının, yarın Meclis'e sevk edileceğini, ekim ayında da görüşüleceğini belirtti.

YARSAV BAŞKANI ARSLAN: "YARGI ONURU SEÇİM RÜŞVETİNE FEDA EDİLEMEZ"
YARSAV Başkanı Murat Arslan da, hakim ve savcı maaşları konusundaki yeni düzenlemenin HSYK seçimlerinin hemen öncesinde gerçekleşmesine dikkat çekti.

Hürriyet'in haberine göre Arslan şu ifadeleri kullandı:
"Yapılan yeni maaş düzenlemesi hakim ve savcılar açısından bir haktır, hakkın teslimidir. Ancak yargıyı onurlu kılan bağımsızlık özelliğinin hiçbir seçim rüşvetine feda edilmeyeceğine inanıyoruz."