Siyaset AKP hazırsa MHP dünden var

AKP hazırsa MHP dünden var

02.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP lideri, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın idam çıkışını destekleyerek, “Gelin bu işi bitirelim. Getirin düzenlemeyi hainlere dünyanın kaç bucak olduğunu gösterelim” dedi

AKP hazırsa  MHP dünden var

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, idam düzenlemesi konusunda, “AKP hazırsa, MHP dünden vardır” dedi.
Bahçeli, dün MHP grup toplantısında özetle şöyle konuştu:
CHP’NİN KUYRUK ACISI: Bizi yüzde 60’lık bloğa mahkûm etmeye kalkıştılar, PKK ve İmralı canisiyle ortaklığa sürüklemek için çırpındılar, oyunu bozunca adeta kudurdular, deliye döndüler. CHP’nin kuyruk acısı ta buraya kadar dayanmaktadır. 7 Haziran’dan sonra Pensilvanya, İmralı, Kandil ve Türk düşmanları arasında kurulan melun ittifaka dahil olup iktidar olsaydık ruz-i mahşerde hesabını nasıl verecektik?
İDAM ÇIKIŞI: Geçmişte idam cezasını kaldıranların bugünlerde hararetle desteklemeleri çelişkiden öte milli çağrı ve infiale duyarsız kalamamaları şeklinde okunmalıdır. MHP, İmralı canisinin asılması konusunda mücadelesini gösterirken, karşımızda oluşan gökyüzü koalisyonu bunu engellemiş, hatta yıllarca bizi hak etmediğimiz şekilde suçlamıştı. Madem idam cezasına ihtiyaç vardır, o halde bahaneye gerek yoktur. AKP hazırsa, MHP dünden vardır. Sayın Başbakan’a diyorum ki, gelin bu işi bitirelim, milletimize ve ülkemize düşmanlık yapanların hakkından gelelim... İdam cezasını düzenleyen teklif TBMM gelmesi halinde, MHP gereğini yapacaktır. İdam cezasına karşı gelen, şimdiden ikaz eden AB komiserleri kendi işlerine baksın, bizim sözünü dinleyeceğimiz tek mercii Türk milletidir. Türkiye Brüksel’den değil Ankara’dan yönetilmektedir. Söz ve hamle sırası AKP’dedir. Getirin teklifi, gösterelim hainlere dünyanın kaç bucak olacağını.
KANDİL VE SİNCAR’A TÜRK BAYRAĞI: Sayın Erdoğan’ın Sincar’ın yeni bir Kandil olmasına müsaade etmeyeceklerini söylemesi de yerindedir. Kandil ve Sincar’a Türk bayrağını dikmek, kim ne derse desin milletimizin helali hakkıdır. Musul’a girmemiz halinde Diyarbakır’ı vereceğimizi iddia eden zekâ özürlüler bilmelidirler ki, Musul ve Kerkük’ün kaderini Ankara ve İstanbul’dan ayrı düşünmek vizyonsuzluk, tarihsizlik ve teslimiyetçiliktir. Bizim için Musul Türkiye’nin tarihi meselesidir. Ve de kaderinin belirlenme sürecinde Türkiye dışarıda tutulamayacaktır. İp inceldiği yerden kopacaktır.
GECİKMİŞ TUTUKLAMA: Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanıyla birlikte iki siyasi bölücünün tutuklanması gecikmiş bir karar olmakla birlikte milletimizi bir nebze de olsa rahatlatmıştır.
CUMHURİYET’E ELEŞTİRİ: Yayınlarıyla teröre destek veren dergi, gazete ve televizyonlar da tahammül ve sabrın bir sınırı olduğunu görmeli ve bilmelidirler. Her alanda FETÖ ve PKK’nın ayıklanmasıyla ilgili faaliyetler devam ederken, medya ayağına dokunulması neden birilerini rahatsız etmektedir? Adında Cumhuriyet olup da, Cumhuriyet değerlerine en çok zarar veren, Türkiye karşıtı oluşumları sevindirip umutlandıranların medya özgürlüğüne sığınmaları inandırıcı görülemeyecektir. Partimize yönelik yalan haberlerin merkezi olanlar, Türk milletinin safında durmayanlar, önce zihniyetlerini gözden geçirmeli, sonra da özeleştiri yapacak cesareti gösterebilmelidir.
‘Teklifi görelim’
AKP’nin medyada özet halinde yer bulan anayasa teklifi resmen bize ulaşmadan peşinen yorum yapmamız yersizdir. Hazırlanan teklifi önce göreceğiz, sonra değerlendireceğiz ve kanaate varacağız. Bizi anlaşılmaz bulanlar, sözlerimizin şifrelerini çözmeye çalışanlar biraz daha sabrederlerse pek yakında muratlarına ereceklerdir. Bahçeli, grup toplantısı sonrasında gazetecilerin Başbakan Binali Yıldırım’ın, “Asıl başkanlık gelmezse Türkiye’nin bölünme riski var” sözlerine ilişkin sorusu üzerine, “Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez. Ama Sayın Başbakan sahip olduğu bilgiler ışığında değerlendiriyorsa onu da saygıyla karşılamak lazım” dedi.
Bahçeli, “Hükümet Sözcüsü, ‘Meclis’te 330’u bulamayacak gibi olursak getirmeyiz. Teklifi getirmek için 330’u daha öncesinden görmemiz lazım gibi bir açıklama yaptı” sözleri üzerine “Neyle görecek? Özel bir mercek mi var acaba?” dedi. “Size daha önceden metni sunarak görmeye çalışacaklar” denilmesi üzerine Bahçeli, “Henüz daha böyle bir bilgiye sahip değiliz” ifadesini kullandı. Bahçeli, şu ana kadar bu konuda kendileriyle görüşmek için Ak Parti’den bir irtibatın olmadığını kaydetti.