Eğitim Ales sonuçları ne zaman açıklanıyor?

Ales sonuçları ne zaman açıklanıyor?

19.05.2016 - 08:36 | Son Güncellenme:

ALES sonuçlarının önümüzdeki hafta içinde açıklanması bekleniyor. ALES sonuçları kapsamında çok sayıda öğrenci sınav notunu merakla beklemektedir. ALES sonuçlarına ilişkin ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.

Ales sonuçları ne zaman açıklanıyor

Eskiden lise mezunu biri kolaylıkla bir iş yerinde iş sahibi olurken artık 4 yıllık fakülte mezunları dahi iş sahibi olamamaktadırlar. İş sahibi olamamalarının en büyük sebebi ise artık mezun sayısının çok fazla olmasıdır. Bu devirde şansını arttırmak isteyen öğrenciler lisansüstü yapmaktadırlar. Yani lise tahsillerini tamamlamakta, üniversite 4 yıllık lisans eğitimlerini tamamlamakta ve eğitimlerine devam etmektedirler. Lisansüstü yapıldığında iş imkânı çok daha fazla olmakta ve yelpaze daha çok genişlemektedir. Şöyle ki mesela kamu yönetimi mezunu bir kişiyi ele alalım. Bu kişi devlete atanmak için KPSS çalışmak zorunda. Bu kamu yönetimi mezunu olan kişi lisansüstü yapmak için ise ALES’e hazırlanmak zorunda. KPSS ve ALES iki ayrı kulvardır. Ancak ALES sınavının kazanılması halinde adayların perspektifi çok genişlerken. KPSS sınavından sonra kuzu kuzu yer açılsın da atanayım diye beklemektedirler. Bu sebepten ötürü aklı olan KPSS yerine ALES’e hazırlanır ve devlete KPSS ile değil de ALES ile girer. Hem eğitimini tamamlamış olur. Hem de daha yüksek maaş almış olur.

ALES SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

ALES SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

ALES sınavı üniversitelerde eğitim görevlisi, eğitmen, okutman olmak için gerekli olan sınavdır. ALES sınav sonuçlarından 70 ve üzeri puanı alan herkes ALES sınavı puanı ile bir yerlere yerleşmek için tercihte bulunabilir. Ancak ALES sonuçları ile direkt atanma gibi bir durum söz konusu değildir. Üniversitelerin her biri kendisine kadro açmaktadır ve üniversitelerin açmış olduğu bu kadrodan yararlanarak başvuru yaparsınız. Daha sonra sizi ya yalnızca ALES sonuçlarına göre ya da okul ortalaması, not durumu, ALES puanı vs dikkate alınarak bir ortalama ile göreve almaktadırlar. İster bir tek ALES puanı etkili olsun, ister ortalama etkili olsun ALES sonuçlarının önemi büyüktür. Çünkü ortalama dahi alınsa ALES puanı en az %50 etkili olmaktadır. Sizin ortalamanızın %50’si ALES puanınızdan gelmektedir. ALES puanı yüksek olan kişilerin bu sebepten ötürü kaygılanmasına gerek kalmamaktadır. Ayrıca okutman, eğitmen veya eğitim görevlisi olarak üniversitede işe başlandığında doktora vs. yapılarak konum daha da yükseltilebilir. Bu da maaşın yükselmesi anlamına gelmektedir. Tüm bu sebeplerden ötürü KPSS yerine gireceğiniz sınav olarak ALES sınavını tercih etmelisiniz.

ALES sonuçları 25 Mayıs tarihinde belli olacak. ALES sonuçları açıklanmadan evvel yayımlanan ALES sınav soru ve cevapları sayesinde ortalama kaç puan alacağınız ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. Yayımlanan ALES sınav sorularını bir de kendiniz çözün. ALES sınav sorularını evde tekrardan çözmenizden sonra ise yayımlanan ALES sınav soru cevapları ile işaretlemiş olduğunuz soruları kontrol edin. Daha sonra ise bir net hesaplaması yapın. Net hesaplamanız sonrasında kaç puan alacağınızı ortalama olarak tahmin edersiniz. Bu sayede de sınavı kazanamazsanız ne yapacağınız ya da kazanırsanız ne yapacağınız ile ilgili hızlı bir şekilde verebilirsiniz.

Yazarlar